• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

O έλεγχος της φαρμακευτικής αγωγής στο ηωσινοφιλικό σύνδρομο

O έλεγχος της φαρμακευτικής αγωγής στο ηωσινοφιλικό σύνδρομο

O έλεγχος της φαρμακευτικής αγωγής στο ηωσινοφιλικό σύνδρομο

Παρακολουθώντας τα τελευταία δημοσιεύματα, όπου υπάρχουν αυτόν τον καιρό, και από τις εντυπώσεις μας από τη Βιονευρολογική, βλέπουμε ότι μετά την έγκυρη διάγνωση του υπερηωσινοφιλικού συνδρόμου, υπάρχει μια πάρα πολύ ικανοποιητική θα λέγαμε μείωση των ηωσινόφιλων σε ποσοστό 95% μετά την ανάλογη θεραπευτική αγωγή.

Πρόκειται για ένα σημείο που έχουν τη σημαντική μείωση που είναι ανεκτή για τη σωστή υγεία και για την παρακολούθηση της πορείας του ασθενούς.

Είναι πάρα πολύ σπουδαίο να γίνεται αυτός ο προσδιορισμός έγκαιρα, διότι στα ηωσινοφιλικά σύνδρομα υπάρχει τάση της μεταπήδησης της μιας κλινικής μορφής στην άλλη, όπως π.χ. από το υπερηωσινοφιλικό σύνδρομο στο άσθμα ή και αντίστροφα, ή στη χειροτέρευση με μια μορφή του συνδρόμου Churg-Strauss.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον τελευταίο καιρό μέσω αυτής της παρατήρησης δημιουργούνται, παρακολουθούνται και καταμετρώνται πέρα από τα στεροειδή και άλλα μονοκλωνικά αντισώματα, τα οποία όντως έχουν μια σωστή και καλή θεραπευτική δράση στις περιπτώσεις του ηωσινοφιλικού συνδρόμου ή στις παραλλαγές του σε άλλα αυτοάνοσα νοσήματα.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Ψυχογενείς κρίσεις και «αντίδραση» μετατροπής
Πάρα πολλοί ψυχιατρικοί ασθενείς με τάση επιληπτικών κρίσεων παρουσιάζουν ψυχογενείς κρίσεις, δηλαδή όχι «γνήσιες» επιληπτικού χαρακτήρα αντιδράσεις, που χαρακτηρίζονται σαν κατάσταση μετατροπής. Περισσότερα...



Εικοσάλεπτες αντιδράσεις εγκεφαλογραφήματος
Το ηλεκτροεγκεφαλογράφημα πολλές φορές σε ορισμένες υποκλινικές διαταραχές του εγκεφάλου αντιδρά με ένα δικό του τρόπο Περισσότερα...



Έρπης, εγκέφαλος και μακροφάγα
Σε μία λοίμωξη από τον ιό του έρπητα στον εγκέφαλο υπάρχει μία χαρακτηριστική διαδικασία η οποία πάντοτε έχει ένα συγκεκριμένο τέλος. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

CheckUp - Διαταραχές Υπνου - Μέρος 2o

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit