• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Τι είναι το υπερηωσινοφιλικό σύνδρομο;

Τι είναι το υπερηωσινοφιλικό σύνδρομο;

Τι είναι το υπερηωσινοφιλικό σύνδρομο;

Στη Βιονευρολογική πάρα πολλές φορές σαν συνοδό σύμπτωμα εντόνων νευρώσεων ή νευροφυτικών κρίσεων συναντάμε το υπερηωσινοφιλικό σύνδρομο.

Στις περιπτώσεις αυτές πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό νόσημα, το οποίο κατά κύριο λόγο έχει να κάνει με την απότομη αύξηση κάποιων «λευκών» στοιχείων του αίματος˙ συγκεκριμένα, τα ηωσινόφιλα, τα οποία μπορούν να ανέβουν και πάνω από τον αριθμό των χιλίων πεντακοσίων ανά mm3 και να δημιουργήσουν τα προβλήματα αυτά.

Βέβαια, πρέπει να υπάρχουν και άλλα κάποια χαρακτηριστικά, όπως αυτή η άνοδος να συνοδεύεται έξι μήνες τουλάχιστον από την ύπαρξη της και να μην υπάρχει κάποια προφανής αιτία, πέρα των κάποιων νευροψυχιατρικών συμπτωμάτων.

Σε δεύτερο στάδιο μια πιο προσεκτική εξέταση μπορεί να αποδείξει τη συμμετοχή κάποιων οργάνων ή συστημάτων, όπως η καρδιά, το νευρικό σύστημα ή του μυελού των οστών.

Το υπερηωσινοφιλικό σύνδρομο είναι μια άσχημη κατάσταση έντονα παθολογικού, νοσολογικού χαρακτήρα, η οποία έχει αυτοάνοση προέλευση και προσβάλλει την αμυντική διεργασία σε λάθος κατεύθυνση. Πρέπει άμεσα να τεθεί η διάγνωση και αμέσως μετά να ακολουθηθεί κάποια θεραπευτική διαδικασία στην κατεύθυνση αυτή.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Γενετική «προέλευση» των μηνιγγιωμάτων
Τα μηνιγγιώματα είναι όγκοι που προέρχονται κυρίως από «εκβλαστήσεις» της αραχνοειδούς μήνιγγας του εγκεφάλου, που αναπτύσσονται αργά και με πολύ βραδύ ρυθμό Περισσότερα...



Εγκεφαλικό και άμεση θεραπεία
Σε ότι αφορά τη νευρολογική συμπτωματολογία των εγκεφαλικών επεισοδίων, πρέπει να πούμε ότι η πείρα των τελευταίων ετών υπαγορεύει το εξής: άμεση θεραπευτική επέμβαση. Περισσότερα...



Κεντρικό και περιφερικό νευρικό σύστημα και Hashimoto
Μέχρι στιγμής τα τελευταία είκοσι χρόνια έχουν γίνει πάρα πολλές έρευνες σε ότι αφορά την εγκεφαλοπάθειαHashimoto και τη συννοσηρότητα που παρουσιάζει με το νευρικό σύστημα, τόσο κεντρικό όσο και περιφερικό. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Σεξ - Σεξουαλικά νοσήματα και νευρικό σύστημα - Μέρος 3ο

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit