• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Διακρανιακός μαγνητικός ερεθισμός σε Alzheimer

Διακρανιακός μαγνητικός ερεθισμός σε Alzheimer

Διακρανιακός μαγνητικός ερεθισμός σε Alzheimer

Στο Alzheimer έχουμε συμπλέγματα πρωτεϊνών β-αμυλοειδούς, συγκεκριμένα έξω από τα κύτταρα, να εμποδίζουν την επικοινωνία μεταξύ τους. Το αποτέλεσμα είναι η συσσώρευση τέτοιων κυττάρων να δημιουργεί την αύξηση του αμυλοεδούς και κατά συνέπεια την εμφάνιση της νόσου Alzheimer με την απώλεια μνήμης και των γνωστών δεξιοτήτων.

Έρευνες έχουν καταδείξει ότι σε κάποια αρχικά στάδια της αρρώστιας, τα «πειραγμένα» πρωτεϊνικά τμήματα του αμυλοειδούς, μέσω των νευροαξόνων, επηρεάζουν και τα υγιή όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Σε αυτό το στάδιο είναι δυνατόν μέσω του διακρανιακού μαγνητικού ερεθισμού να προλάβουμε τη θεραπεία αυτή και να έχουμε ένα θεραπευτικό αποτέλεσμα.

Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Σεξ: λίγο, πολύ ή καθόλου
Σε ότι αφορά το έμφυτο του ανθρώπου και τις σεξουαλικές του επιθυμίες, έναν ουσιαστικό ρόλο, ίσως τον κυριότερο, παίζει το συμπαθητικό σύστημα, το οποίο δεν υπόκειται στη συνείδηση και είναι ο ρυθμιστής της εγρήγορσης Περισσότερα...





To παρασυμπαθητικό σύστημα και ο ρόλος του
Ένα πολύ μεγάλο κεφαλαίο, σε ότι αφορά τη διάγνωση νευρολογικών και ψυχιατρικών ασθενειών, είναι ο τρόπος λειτουργίας του παρασυμπαθητικού συστήματος Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΦΟΒΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ (3 από 3)

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit