• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Υπόφυση και ακμή

Υπόφυση και ακμή

Υπόφυση και ακμή

Η εμφάνιση της ακμής είναι πάρα πολύ συνηθισμένη και στα δυο φύλλα, κυρίως στις νεαρές ηλικίες.

Αν και υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι, ακόμη και κληρονομικοί για την εμφάνιση της, παρόλα αυτά μια νευρολογικής προδιάθεσης διαταραχή, σε ότι αφορά την αδρενοκορτικοτρόπο ορμόνη, υφίσταται και είναι η κύρια αιτία που αυτή μπορεί να προχωράει γρήγορα.

Συνήθως, οι διαταραχές αυτές ξεκινάνε από την υπόφυση, λόγω της αυξημένης αδρενοκορτικοτρόπου ορμόνης, άρα συμμετέχει αρκετές φορές και μια διαταραχή του θυρεοειδούς, η οποία μπορεί να είναι «διπολική». Δηλαδή, να έχει μια υποφυσιακή αιτία, αλλά και ο ίδιος ο θυρεοειδής να μη λειτουργεί όπως πρέπει.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση αυξημένης ακμής, ασχέτου φύλλου, πρέπει να γίνεται πέρα από ορμονολογικός και διεξοδικά νευρολογικός έλεγχος.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Ο «συναισθηματικός εγκέφαλος» και η επιβράβευση της όρεξης
Με αφετηρία τις αντιποκίνες αρχίζει μια δράση σαν «ναρκωτικό» στο λεγόμενο «συναισθηματικό εγκέφαλο» Περισσότερα...



Ημικρανίες και επιληπτικές κρίσεις
Ο συνδυασμός επιληπτικής κρίσης και ημικρανίας, κυρίως με αύρα, εμφανίζεται σχετικά τακτικά, όπως έχουμε παρατηρήσει στη Βιονευρολογική Περισσότερα...



Είναι η ανθρώπινη συμπεριφορά ένα «υβρίδιο»;
Τα καινούργια αποτελέσματα των νευροεπιστημών συγκλίνουν όλα στην άποψη ότι πιθανόν μια ανθρώπινη συμπεριφορά αποτελεί ένα «υβρίδιο»· ένα «υβρίδιο», το οποίο σαν βιολογικό φαινόμενο αναπτύχθηκε με την εξέλιξη του ανθρώπου και δημιούργησε μια εγκεφαλική δραστηριότητα Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

TERRA INCOGNITA - ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ - ΜΕΡΟΣ 5/9

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit