• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Υποφυσιακές διαταραχές και ορμόνες αντί ορμονών

Υποφυσιακές διαταραχές και ορμόνες αντί ορμονών

Υποφυσιακές διαταραχές και ορμόνες αντί ορμονών

Όταν δε λειτούργει καλά η υπόφυση, έχουμε διάφορα σύνδρομα τα οποία πλέον σήμερα με τις τεχνικές μεθόδους, που έχουμε στη διάθεση μας, σε όποια κατεύθυνση και εάν πηγαίνουν είναι ευκολοδιάγνωστα και η θεραπεία της σχετικά προσιτή.

Τουλάχιστον η δική μας πείρα εδώ στη Βιονευρολογική το επιβεβαιώνει αυτό. Δυο βασικά φάρμακα, τα οποία υφίστανται για τις υποφυσιακές διαταραχές είναι αυτό της βρωμοκρυπτίνης πρόκειται για ένα ντοπαμινεργικό ανταγωνιστή, που μειώνει τις παθολογικές συγκεντρώσεις της προλακτίνης, έτσι που να συρρικνώνεται η αιτία που τις προκαλεί.

Υπάρχει βέβαια και η σωματοστασίνη που κάνει την ίδια δουλειά με την αυξητική ορμόνη και συρρικνώνει τους όγκους της υπόφυσης σε αρκετά μεγάλο σημείο. Πολύ πιθανόν να επηρεάζει και τη θυρεοειδοτρόπο ορμόνη (TSH).

Βλέπουμε γενικά ότι σε μια χημική «βάση» μπορούμε να έχουμε την αναγκαία κάλυψη, προκειμένου να γίνουν όλες οι επεμβάσεις με αναίμακτο τρόπο για τις υποφυσιακές διαταραχές.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Τα άσχημα όνειρα μετά από χτύπημα στο κεφάλι
Ένα από τα πλέον συνηθισμένα συμπτώματα, μετά από τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, όπως έχουμε διαπιστώσει και εδώ στη Βιονευρολογική, είναι η εμφάνιση διαταραχών του ύπνου Περισσότερα...



Εγκεφαλονωτιαίο υγρό και διαγνωστικοί παράμετροι
Το εγκεφαλονωτιαίο υγρό το λαμβάνεται μετά από οσφυονωτιαία παρακέντηση στο σπονδυλικό σωλήνα, σε μέρη που δεν υπάρχει κίνδυνος τρώσης του νωτιαίου μυελού και κυρίως γίνονται βακτηριολογικές και βιοχημικές αναλύσεις προκειμένου να πιστοποιηθεί η ύπαρξη κάποιου κυτταρικού όγκου, φυμώματος, βακτηριδιακής λοίμωξης. Περισσότερα...



Πανικός και μοριακές αντιδράσεις
Οι διάφορες μοριακές αντιδράσεις που συμβαίνουν στον εγκέφαλο αποτελούν τη βασική αφετηρία του πανικού. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΦΟΒΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ (1 από 3)

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit