• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Η δράση της γεμσιταμπίνης (Gemzar) μέσα στις γονιδιακές καταστάσεις

Η δράση της γεμσιταμπίνης (Gemzar) μέσα στις γονιδιακές καταστάσεις

Η δράση της γεμσιταμπίνης (Gemzar) μέσα στις γονιδιακές καταστάσεις

Στην ουσία η γεμσιταμπίνη (Gemzar) είναι ένα ένζυμο που δραστηριοποιείται σαν ένζυμο εντός των κυττάρων, προκαλώντας μια σειρά από διαδικασίες γονιδιακού χαρακτήρα, οι οποίες βέβαια είναι αρκετά περίπλοκες μέσα στο γονίδιο, αλλά σε τελική κατάσταση δημιουργούν την αποφυγή παθολογικών διαδικασιών, οι οποίες θα αλλάξουν τη δομή του γονιδίου, έτσι ώστε να παραχθεί νεοπλασία.

Βέβαια, στα νευρολογικά περιστατικά που έχουμε διάφορες μορφές καρκίνου, δεν είναι πάντα πρώτο σε ένδειξη, αλλά είναι ουσιαστικό σαν βοήθεια, δηλαδή σαν βοηθητικό φάρμακο, προκειμένου να έχει μια δράση που θα δώσει τη δυνατότητα να προκαλέσει την αποφυγή της απόπτωσης.

Απόπτωση εννοούμε την κατάσταση εκείνη, η οποία φέρνει το κύτταρο στην αποσύνθεση αλλά και στη διάλυση του. Βέβαια, ακόμη είναι σε έρευνα σε ποιες περιπτώσεις και με ποιους συνδυασμούς μπορεί να δράσει, αλλά οπωσδήποτε αποτελεί ένα ουσιώδες όπλο για τους νευροογκολόγους σε ορισμένες περιπτώσεις.

Δεν πρέπει να αγνοηθεί η δράση της˙ εκεί πλέον που σταματούν όλα τα άλλα και πρέπει να δοθεί κάτι ιδιαίτερο σε περιπτώσεις που έχουμε μεταστάσεις εντός του νευρικού ιστού.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Μυϊκή αδυναμία και τενόντια αντανακλαστικά
Σε περιπτώσεις που έχουμε μια μυϊκή αδυναμία ή τουλάχιστον παράπονα για κάτι τέτοιο, θα πρέπει να γίνεται μια πάρα πολύ προσεκτική εξέταση της εμφάνισης των μυών σε όλα τα άκρα και στον κορμό Περισσότερα...



Τι είναι η ανοσοσυμπλεγματική αγγειίτιδα;
Στη Βιονευρολογική έχουμε εντοπίσει αυτή την αρρώστια σαν μια πάθηση του ανοσοποιητικού συστήματος Περισσότερα...



Επιληψία και αρχείο
Η έννοια του αρχείου παίζει έναν πρωτεύοντα ρόλο στη διαχείριση και θεραπεία των επιληπτικών συνδρόμων. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

TERRA INCOGNITA - ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ - ΜΕΡΟΣ 2/9

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit