Το συμπληρωμα της γεμσιταμπινης (Gemzar) στις νευρικες νεοπλασιες - ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΓΕΜΣΙΤΑΜΠΙΝΗΣ (GEMZAR) ΣΤΙΣ ΝΕΥΡΙΚΕΣ ΝΕΟΠΛΑΣΙΕΣ
  • Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Το συμπλήρωμα της γεμσιταμπίνης (Gemzar) στις νευρικές νεοπλασίες

Το συμπλήρωμα της γεμσιταμπίνης (Gemzar) στις νευρικές νεοπλασίες

Το συμπλήρωμα της γεμσιταμπίνης (Gemzar) στις νευρικές νεοπλασίες

Η γεμσιταμπίνη (Gemzar) είναι ένα παράγον νουκλεοτίδιο, που χρησιμοποιείται τον τελευταίο καιρό έντονα στις χημειοθεραπείες και κυρίως στις περιπτώσεις εκείνες, όπου έχει κλείσει ο συγκεκριμένος κύκλος αγωγής και πλέον δεν υπάρχει δυνατότητα για τη χρησιμοποίηση περαιτέρω κυτταροστατικών.

Επειδή έχει τη δράση να μπαίνει μέσα στο γονίδιο σαν νουκλεοσίδιο που είναι και να σημαδεύει συγκεκριμένα νουκλεοτίδια, τα οποία αδρανοποιεί έτσι ώστε να αποφεύγεται η καταστροφή των κυττάρων σε καρκινική διαδικασία και να δημιουργεί τις προϋποθέσεις ανάπλασης, μπορεί να χορηγείται για αρκετό καιρό και σαν μονοθεραπεία σε ορισμένους καρκίνους, οι οποίοι νευρολογικά θεωρούνται πλέον αθεράπευτοι. Δηλαδή, αναφερόμαστε κυρίως στις μεταστάσεις.

Βέβαια, ποτέ δεν πρέπει να χορηγείται μόνη της, αλλά σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα, με στόχο να κερδηθεί χρόνος και κατά δεύτερο λόγο να απαλύνει τον πόνο και την ένταση στον ασθενή. Από ότι φαίνεται με τη μέχρι τώρα θεραπεία και τις διεθνείς ανακοινώσεις, αυτό εδώ το «πράγμα» το καταφέρνει.

Είναι γενικά ένα φάρμακο που πρέπει κανένας να το έχει υπόψη του, πέρα από όλες τις ογκολογικές περιπτώσεις, ιδιαίτερα στις νευρικές νεοπλασίες του εγκεφάλου ή του νωτιαίου μυελού σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα.

Βέβαια, σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί πανάκεια, αλλά ένα βοήθημα που κάτω από αυστηρές παρατηρήσεις και καταστάσεις μπορεί να δώσει κάποια «χείρα βοηθείας».


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Αποστήματα σε περιπτώσεις χρόνιας εγκεφαλοπάθειας
Σε περιπτώσεις χρόνιας εγκεφαλοπάθειας από προσβολή ιού τακτικά δημιουργούνται αποστήματα που με τη σειρά τους προκαλούν διάφορες κλινικές περιπτώσεις. Περισσότερα...



Γενετικοί τόποι της νόσου του Parkinson
Η σύγχρονη βιολογία έχει εντοπίσει περίπου εννιά γενετικούς τόπους που είναι υπεύθυνοι για την εμφάνιση της νόσου του Parkinson. Περισσότερα...



Τα πνευμόνια και η νόσος του Μπεχτσέτ
Η νόσος του Μπεχτσέτ είναι δυνατόν να «χτυπήσει» πολύ γρήγορα και τα πνευμόνια, δημιουργώντας πλευρίτιδες, αιμοπτύσεις, βήχα και κυρίως πυρετό, που σε μερικές περιπτώσεις απειλεί και τη ζωή του ασθενούς, δημιουργώντας ένα αιμορραγικό σοκ μέσα στα πνευμόνια ή ακόμη «χτυπώντας» τα οστά και κυρίως τα πλευρά Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

TERRA INCOGNITA - ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ - ΜΕΡΟΣ 3/9

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit