• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Η επικοινωνία των «κομματιών» του εγκεφάλου

Η επικοινωνία των «κομματιών» του εγκεφάλου

Η επικοινωνία των «κομματιών» του εγκεφάλου

Στον εγκέφαλο γίνεται κάτι περίεργο, σε ότι αφορά τη λειτουργία του και τον τρόπο επικοινωνίας του, μεταξύ των τμημάτων του.

Ορισμένες περιοχές, ακόμα και μοναδικά εγκεφαλικά κύτταρα, είναι δυνατόν να αναλάβουνε διαφορετικές λειτουργίες από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Αλλά μπορεί ακόμη να εμφανίσουν αλλαγές και στο ίδιο το άτομο. Αυτό κάνει την έρευνα του εγκεφάλου, εξαιρετικά δύσκολη και τη διαδικασία περίπλοκη. Μέχρι στιγμής, ο πιο απλός τρόπος να ερευνήσει κανείς αυτές τις επιπλοκές είναι να μελετήσει το νευροφυσιολογικό χάρτη του εγκεφάλου και ιδιαίτερα τα τμήματα του ύπνου. Σήμερα, αυτό είναι δυνατόν, διότι η εικοσιτετράωρη καταγραφή της εγκεφαλικής λειτουργίας και ιδιαίτερα του ύπνου, μπορεί να γίνει χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια και πολλές απαιτήσεις.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Φόβος, καχυποψία, ηλικία, στοιχεία οργανικού ψυχοσυνδρόμου
Πάρα πολλές φορές μας εντυπωσιάζει, ιδιαίτερα σε ηλικιωμένους ανθρώπους, μια απότομη αλλαγή της συμπεριφοράς τους με κυρίαρχα στοιχεία τη φοβία και την καχυποψία Περισσότερα...



Το φάσμα των απομυελινωτικών νοσημάτων
Το φάσμα των απομυελινωτικών νοσημάτων είναι εξαιρετικά πλατύ και ακόμη πολύ «δυσανάγνωστο» για την κλινική νευρολογία Περισσότερα...



Πως λειτουργεί το αυτόνομο νευρικό σύστημα;
Πρόκειται για ένα δίκτυο του κεντρικού νευρικού συστήματος, εξαπλωμένο σε όλο το σώμα Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Σεξ - Σεξουαλικά νοσήματα και νευρικό σύστημα - Μέρος 3ο

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit