• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

«Νικοτικά» ανευρύσματα και αρτηριοσκλήρωση

«Νικοτικά» ανευρύσματα και αρτηριοσκλήρωση

«Νικοτικά» ανευρύσματα και αρτηριοσκλήρωση

«Νικοτικά» ανευρύσματα θεωρούνται εκείνα τα ανευρύσματα που προέρχονται από βακτηριακές, ιϊκές λοιμώξεις ή και από λοιμώξεις του συνδυασμού άλλων λοιμογόνων παραγόντων.

Οι λοιμώξεις όταν υπάρχουν στα μικρά ή μεγάλα αγγεία του εγκεφάλου δημιουργούν σακοειδής μορφώματα που λέγονται ανευρύσματα.

Το χαρακτηριστικό είναι ότι πίσω από τη δημιουργία αυτών των ανευρυσμάτων κατά κύριο λόγο κρύβεται μια χρόνια αρτηριοσκληρωτική διαδικασία.

Πάνω στις «πλάτες» αυτές της αρτηριοσκληρωτικής διαδικασίας αναπτύσσονται οι λοιμώδεις παράγοντες που με τη σειρά τους προκαλούν τις δυσπλασίες των αγγείων σε αυτές τις περιοχές και έχουν σαν αποτέλεσμα τα ανευρύσματα που δημιουργούν τις διάφορες περιπλοκές.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Διακοπή της υπνοβασίας
Σε όποιο στάδιο κι αν βρίσκεται η κατάσταση του υπνοβάτη, δεν πρέπει ποτέ να «ξυπνάει» απότομα· πρέπει κανείς να παρακολουθεί ήσυχα την όλη διαδικασία και να περιμένει να γυρίσει στο κρεβάτι του. Περισσότερα...



Σύγχρονο ποδόσφαιρο και εγκέφαλος
Με τα σύγχρονα επιτεύγματα στον τομέα της νευροφυσιολογίας στις προπονητικές μεθόδους προστέθηκαν τακτικές οι οποίες βασίζονται σ’ αυτά ακριβώς τα επιτεύγματα. Περισσότερα...



Προσοχή στις μυθοπλασίες
Στους γηραιότερους ασθενείς και ιδιαίτερα αυτούς που ήδη δείχνουν τα πρώτα σημάδια ότι έχουν απώλειες μνήμης, εμείς εδώ στη Βιονευρολογική προσέχουμε ιδιαίτερα το γεγονός, αν εμφανίζουν μυθοπλασίες Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Πύλες του Ανεξήγητου - Κουντούρης - Ελεγχος του Νου

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit