• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Εγκεφαλικά ανευρύσματα και γαστρορραγία

Εγκεφαλικά ανευρύσματα και γαστρορραγία

Εγκεφαλικά ανευρύσματα και γαστρορραγία

Στη Βιονευρολογική, έχουμε παρατηρήσει ότι εκεί που υπάρχουν εγκεφαλικά ανευρύσματα , ορισμένες φορές έχουμε μια «ταραχή» του γαστρικού βλεννογόνου που μπορεί να φτάσει και σε γαστρορραγία. Βέβαια, η κατάσταση δεν είναι επικίνδυνη, όπως όταν σπάσει το ανεύρυσμα του εγκεφάλου , αλλά οπωσδήποτε είναι μια επιπλοκή και πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη.

Δηλαδή, με αυτό εννοούμε, όταν διαπιστώσουμε ένα εγκεφαλικό ανεύρυσμα, ότι πρέπει να γίνεται μια εκτεταμένη ακόμη έρευνα στους χώρους του εγκεφάλου και του γαστρεντερικού συστήματος , μήπως και ήδη έχουν εξ αυτού προκληθεί βλάβες, οι οποίες πρέπει να ληφθούν υπόψη στην ιατρική φροντίδα, καθώς επίσης και στην παρακολούθηση του ασθενούς και γενικά στην πρόληψη των επιπλοκών.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα



Η «βαριεστιμάρα» του μυαλού
Ορισμένα κύτταρα, μέσα στον εγκέφαλο, έχουν πάντοτε μια έντονη διεγερτικότητα, όταν ο εγκέφαλος βρίσκεται σε κατάσταση ηρεμίας. Περισσότερα...





Παρακολουθούν τώρα*

Διάσειση και Διαλείψεις - Νευρολογικά θέματα - Μέρος 2/3

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit