• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Πότε αρχίζει η θεραπεία στις εγκεφαλικές λοιμώξεις;

Πότε αρχίζει η θεραπεία στις εγκεφαλικές λοιμώξεις;

Πότε αρχίζει η θεραπεία στις εγκεφαλικές λοιμώξεις;

Αμέσως!. Ιδιαίτερα στις περιπτώσεις των εγκεφαλικών λοιμώξεων, είναι ο μέγιστος ιατρικός κανόνας ότι πρέπει να έχουμε άμεση θεραπευτική επέμβαση, έστω και αν έχουμε την υπόνοια ή ακόμη την ελάχιστη απόδειξη ότι ξεκινάει μια παθολογική διαδικασία.

Σε ότι αφορά τον εγκέφαλο, πρέπει να ξεκινάμε οποιαδήποτε ιατρική διαδικασία, πριν δημιουργηθεί μια νοσογόνος κατάσταση.

Λόγω της πολυπλοκότητας του εγκεφάλου και λόγω του δαιδαλώδους των διαφόρων εγκεφαλικών συνδυασμών και των συσχετίσεων που έχουν μεταξύ τους, πρέπει να είναι «υποκαθήκον» του γιατρού να προλάβει οτιδήποτε πριν νοσήσει.

Από την πείρα μας στη Βιονευρολογική, μπορούμε να πούμε ότι λίγο θεραπεία «παραπάνω» σε καμία περίπτωση δεν έχει αποδειχτεί ότι είναι επιζήμια για τον ασθενή ή του κάνει κάποιο κακό.

Αντίθετα, οποιαδήποτε αργοπορία, ακόμη και στις περιπτώσεις αυτές που εμφανίζονται συνηθισμένες ή «αστείες», είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη.

Συνεπώς, πρέπει να προλαβαίνουμε κάθε εξέλιξη στην κυριολεξία, πριν εμφανιστεί ακόμη και με την «μυρωδιά» μιας παθολογικής ή νοσηρής κατάστασης.

Σε παιδικές και μεγάλες ηλικίες είναι ουσιαστικό το γεγονός αυτό και πολλές φορές αυτή η περίσσεια σε μέριμνα και φροντίδα είναι σωτήρια.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Φλεγμονώδεις μυοσίτιδες
Οι μύες του σώματος, όπως έχουμε διαπιστώσει στη Βιονευρολογική, είναι εκτεθειμένοι, όπως άλλωστε και όλοι οι ιστοί, σε διάφορες φλεγμονές Περισσότερα...



Μηχανισμοί αυτορρύθμισης λειτουργίας του θυρεοειδούς
Ψάχνοντας τα νευρολογικά νοσήματα τον τελευταίο καιρό βλέπουμε όλο και περισσότερο να συνοδεύονται με διαταραχές του θυρεοειδούς, τόσο υποθυρεοειδούς όσο και υπερθυρεοειδούς, κυρίως υποθυρεοειδούς, με τη μορφή ιδιαίτερα της θυρεοειδίτιδας Hashimoto Περισσότερα...



Αγγειακή άνοια και μεσεγκέφαλος
Με τον όρο «αγγειακή άνοια» αναφερόμαστε σε μία μορφή άνοιας που παρουσιάζεται μετά από μία γενικευμένη πάθηση όλων των αγγείων του εγκεφάλου. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Διάσειση και Διαλείψεις - Νευρολογικά θέματα - Μέρος 2/3

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit