Πρόκειται για ένα αμινοξύ που δρα κατά καιρούς σαν ορμόνη ή πεπτίδιο, το οποίο ήρθε στο φως από μια ομάδα Ινδών ερευνητών που του έδωσε και ινδικό όνομα. Η παραγωγή του γίνεται κυρίως στον οφθαλμό, στομάχι και πάγκρεας.
Το πεπτίδιο αυτό με την ονομασία γκρελίνη ανοίγει την όρεξη αντανακλαστικά, όπως έχουμε διαπιστώσει στη Βιονευρολογική, εφόσον υπάρχει ερεθισμός στο σημείο που παράγεται π.χ. αύξηση της όρεξης στη θέα του φαγητού.
Είναι πολύ σημαντικές οι γνώσεις στον τομέα παραγωγής, συντήρησης της γκρελίνης σε σχέση με άλλα πεπτίδια.
Όχι μόνο για την ουσιαστική συμβολή που έχει στη διαχείριση της όρεξης και κατ΄επέκταση παχυσαρκίας, αλλά όπως έχει αποδείξει και η κλινική πείρα και σε καταστάσεις νευρώσεων, ψυχώσεων και κατάθλιψης.
Από την πείρα μας στη Βιονευρολογική, σε αυτά τα στοιχεία είναι, κατά κύριο λόγο, η δυσκολία της συγκράτησης του θυμού, του ξεσπάσματος, της οργής και η διαχείριση τους Περισσότερα...
Ένα ενδοεγκεφαλικό ανεύρυσμα, ουσιαστικά, με την ύπαρξη του έχει δυο γενικούς κινδύνους Περισσότερα...
Παρακολουθούν τώρα*
TERRA INCOGNITA - ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ - ΜΕΡΟΣ 8/9
*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής. Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel
Sorry, there was a YouTube API error: Requests from referer https://www.googleapis.com/youtube/v3/playlistItems?part=snippet,status&playlistId=UUPeVwbctHRL1pUH0xzwIvmQ&maxResults=30&key=AIzaSyCxgcI7RsB21pyQ2hJADZEKxvy5Vz9zMRY are blocked. Please make sure you performed the steps in this video to create and save a proper server API key.