• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Γιατί το φαγητό μας ηρεμεί

Γιατί το φαγητό μας ηρεμεί

Γιατί το φαγητό μας ηρεμεί

Μια πολύ μεγάλη ομάδα ατόμων και κυρίως παχύσαρκων δηλώνει ότι μπορεί να ηρεμήσει μέχρι «αγαλλίασης» τρώγοντας. Αρκετοί από αυτούς μάλιστα δεν μπορούν να κοιμηθούν ή να πάνε καν στο κρεβάτι αν δεν έχουν καταναλώσει αλμυρά, γλυκά ή και συνδυασμό.

Η επιθυμία είναι ακατανίκητη και φτάνει μέχρι και σε επίπεδο «υστερίας». Αρκετά παχύσαρκα άτομα, εξαρτώμενα από αυτό, μπορούν να επαναλάβουν αυτή την κίνηση και στις διακοπές του ύπνου, έτσι που να δημιουργούν επιπλέον πρόβλημα και στη ρύθμιση των σταδίων ύπνου.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, αν δε ληφθεί ιατρική μέριμνα μπορεί η νυχτερινή εξάρτηση από το φαγητό να φτάσει σε τέτοια όρια που μπορούν να οδηγήσουν σε καρδιακές ανακοπές ή άπνοιες.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πίσω από τις διαταραχές αυτές κρύβεται μια υπερέκκριση της ορεξιογόνου γκρελίνης, υπεύθυνη για την κατάσταση αυτή. Κάθε προσπάθεια ιατρικής «επέμβασης» πρέπει να ξεκινά από το σημείο αυτό.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα



Δυσφαγία και εκκολπώματα στο φάρυγγα
Δυσφαγία και δυσκαταποσία μπορεί να έχουμε και στο επίπεδο του φάρυγγα αρκετές φορές και μάλιστα με μια χαρακτηριστική δυσοσμία, έντονη κακή αναπνοή και προσπάθεια καθαρισμού με συνεχόμενο βήχα Περισσότερα...



O αρνητικός επηρεασμός του αυτοάνοσου συστήματος
Εδώ στη Βιονευρολογική, είδαμε ότι υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία, τα οποία επηρεάζουν το ανοσοποιητικό σύστημα Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

CheckUp - Διαταραχές Υπνου - Μέρος 1o

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit