• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Εγκεφαλοπάθεια, διάγνωση και διαφοροδιάγνωση μέσω μαγνητικής τομογραφίας

Εγκεφαλοπάθεια, διάγνωση και διαφοροδιάγνωση μέσω μαγνητικής τομογραφίας

Εγκεφαλοπάθεια, διάγνωση και διαφοροδιάγνωση μέσω μαγνητικής τομογραφίας

Έχουμε διαπιστώσει στη Βιονευρολογική ότι οι διάφορες μορφές εγκεφαλοπάθειας και ιδιαίτερα αυτές της αγγειακής αιτιολογίας, όπως π.χ. η οπίσθια αναστρέψιμη εγκεφαλοπάθεια, έχουν μια μεγάλη διαγνωστική «συνάφεια» με τις εξετάσεις της μαγνητικής τομογραφίας.

Μέσω της μαγνητικής τομογραφίας μπορούμε να διαπιστώσουμε αρκετές φορές εάν υπάρχει καλή ή όχι πρόγνωση και ποιας μορφής εξέλιξης θα έχει η υφιστάμενη εγκεφαλοπάθεια.

Χρησιμοποιώντας τα διάφορα διαγνωστικά στοιχεία που προσφέρει η μαγνητική τομογραφία είναι έτσι δυνατόν να κάνουμε μια ουσιαστική προσέγγιση της εγκεφαλοπάθειας και μια σωστή πρόγνωση.

Μάλιστα, χρησιμοποιώντας κατάλληλα τα ευρήματα της μαγνητικής τομογραφίας και συγκεκριμένα το βαθμό διάχυσης της, μπορούμε να κάνουμε τη διαφοροδιάγνωση, εάν έχουμε μιας αγγειακής ή κυτταροτοξικής αιτιολογίας υφιστάμενη εγκεφαλοπάθεια.

Συνήθως, μελετώντας τα ευρήματα των διάφορων εγκεφαλικών εμφράκτων που παρουσιάζονται στη μια ή στην άλλη μορφή, μπορούμε να καταλήξουμε τόσο σε ουσιαστικά διαγνωστικά όσο και σε προγνωστικά στοιχεία. Ανάλογα με αυτά τα ευρήματα μπορεί να διαμορφωθεί και η εκάστοτε φαρμακευτική αγωγή και η συμπληρωματική θεραπεία.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

O «κοινωνικός» εγκέφαλος και οι εγκεφαλικές δυσλειτουργίες
Πολλές εγκεφαλικές δυσλειτουργίες που εκφράζονται με την κλινική μορφή διαφόρων νοσημάτων, όπως π.χ. το σύνδρομο borderline (σύνδρομο οριακής προσωπικότητας) ή ακόμη οι σχιζοφρενικές δυσλειτουργίες, καταθλιπτικές καταστάσεις ή τα νευρωσικά σύνδρομα, είναι διαταραχές του «κοινωνικού» εγκεφάλου Περισσότερα...



Πόσο είναι απαραίτητη η φαρμακευτική αγωγή στις νυχτερινές κρίσεις τρόμου;
Οι νυχτερινές κρίσεις τρόμου, τόσο στην παιδική αλλά και στη μετεφηβική περίοδο χρήζουν απαραίτητα τις περισσότερες φορές, μετά από τη διεξοδική διάγνωση και ανάλυση του ιστορικού της οικογένειας του παιδιού, οπωσδήποτε εφόσον υπάρχει και η παραμικρή ηλεκτροεγκεφαλογραφική ένδειξη, μια φαρμακευτική υποστήριξη Περισσότερα...



Οι συνέπειες υπέρμετρων συναισθημάτων
Στη Βιονευρολογική έχουμε παρατηρήσει τακτικά αντιδράσεις ασθενών με υπέρμετρες απαιτήσεις ή προεκτάσεις συναισθημάτων, κυρίως όταν πρόκειται για εκρήξεις και αντιδράσεις θυμών ή οργής, που μπορούν να έχουν άσχημες συνέπειες Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΑΥΧΕΝΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ - ΜΕΡΟΣ 3 - 19/02/2011

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit