• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Μαγνητική τομογραφία και το σύνδρομο της οπίσθιας αναστρέψιμης εγκεφαλοπάθειας

Μαγνητική τομογραφία και το σύνδρομο της οπίσθιας αναστρέψιμης εγκεφαλοπάθειας

Μαγνητική τομογραφία και το σύνδρομο της οπίσθιας αναστρέψιμης εγκεφαλοπάθειας

Με την πείρα και την τακτικότητα της διάγνωσης της οπίσθιας αναστρέψιμης εγκεφαλοπάθειας, τα τελευταία χρόνια, όπως έχουμε δει και στη Βιονευρολογική, έχει ανεβεί πάρα πολύ η εκτίμηση των διαγνωστών για τη λειτουργία της μαγνητική τομογραφίας.

Ιδιαίτερα με τη μαγνητική τομογραφία σταθμισμένης διάχυσης και ελεγχόμενου συντελεστή διάχυσης μπορεί κανένας πλέον να διαχωρίσει το αγγειογενούς αιτιολογίας οίδημα από αυτό το κυτταροστατικό, το οποίο οδηγεί και στην εμφάνιση των πρώϊμων εμφράκτων στις περιπτώσεις της οπίσθιας εγκεφαλοπάθειας.

Δηλαδή, πλέον έχουμε μια ανώδυνη, αναίμακτη και σχετικά όχι ακριβή μέθοδο, η οποία μπορεί να μας βοηθήσει από τα πρώτα στάδια της κλινικής εμφάνισης της οπίσθιας εγκεφαλοπάθειας σε μια διάγνωση της αιτίας.

Εκτιμώντας λοιπόν το συντελεστή διάχυσης και αυτόν της σταθμισμένης διάχυσης του εγκεφάλου μέσω της μαγνητικής τομογραφίας, είναι δυνατόν να έχουμε τη διαφοροδιάγνωση που χρειάζεται με τα πρώτα συμπτώματα εμφάνισης της νόσου.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα



Νέα φάρμακα ενάντια στην άμυνα του οργανισμού
Στις 14.1.2016 και ενώ στην περιοχή της Πάτρας υπάρχει έντονη αναζήτηση της αιτίας αύξησης των περιστατικών της σκλήρυνσης κατά πλάκας (ΣΚΠ) στην περιοχή, εμφανίζεται στον Τύπο ένα συνταρακτικό νέο˙ ανακοινώνεται πως στο νοσοκομείο της Ρεν στη Γαλλία, έξι άρρωστοι έφτασαν στα επείγοντα μετά τη λήψη δοκιμαστικού φαρμάκου με ιδιότητες τροποποίησης του αμυντικού μηχανισμού του ατόμου. Περισσότερα...



Αυχενικός νωτιαίος σωλήνας και διαστάσεις (η κλινική του σημασία)
Σε φυσιολογικές περιπτώσεις ο νωτιαίος σωλήνας της αυχενικής μοίρας διαθέτει αρκετό χώρο για τα νευρωνικά στοιχεία που περιέχει Ο πρώτος αυχενικός σπόνδυλος έχει ύψος περίπου 21,8 mm και στο ύψος αυτό περιέχεται περίπου 50% νευρικός ιστός Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Διάσειση και Διαλείψεις - Νευρολογικά θέματα - Μέρος 1/3

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit