• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Η «προσήλωση του βλέμματος» στην εγκεφαλοπάθεια

Η «προσήλωση του βλέμματος» στην εγκεφαλοπάθεια

Η «προσήλωση του βλέμματος» στην εγκεφαλοπάθεια

Στη Βιονευρολογική πάντοτε προσπαθούμε να βρούμε ποιο από τα συμπτώματα είναι το πιο χαρακτηριστικό και ενδεικτικό για την ανάλογη πάθηση.

Έτσι λοιπόν στις περισσότερες περιπτώσεις που υπάρχει μια εγκεφαλοπάθεια, έχουμε δει ότι οι ασθενείς παρουσιάζουν ήδη πολύ πιο πριν από την κλινική εκδήλωση της νόσου μια εμμονή στην «προσήλωση του βλέμματος».

Συνήθως αυτή η «προσήλωση του βλέμματος» είναι μια κατάσταση που εμφανίζεται απότομα, πολλές φορές και ενώ ο ασθενής βρίσκεται σε διάλογο, και συνοδεύεται από μια παύση κάθε αντίδρασης, ακόμη και στα επικίνδυνα ερεθίσματα.

Χαρακτηριστικό της είναι ότι με την πρόοδο της νόσου σταδιακά εμφανίζεται να εξελίσσεται κατά καιρούς σε μια ληθαργική κατάσταση και έντονο βραδυψυχισμό, ο οποίος αυξομειώνεται.

Η «προσήλωση του βλέμματος» είναι ένα χαρακτηριστικό κλινικό σύμπτωμα, που όσοι γιατροί το γνωρίζουν καλά, ξέρουν ήδη ότι αυτό «επικοινωνεί» με έντονες ηλεκτροεγκεφαλογραφικές διαταραχές, επιλεπτογενούς τύπου.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Τι είναι η μυελίνη;
Η μυελίνη είναι ένα «περιτύλιγμα» των νεύρων, δηλαδή μια μεμβράνη που αποτελείται από λιπώδη ιστό, η οποία περιτυλίγει τον άξονα του νεύρου, καθ’ όλο το μήκος, έτσι ώστε κατά κάποιο τρόπο να δημιουργεί κάτι σαν καλώδιο που επιτρέπει τη μετάβαση του ηλεκτρικού ρεύματος από το ένα νεύρο στο άλλο ή από το νεύρο προς το μυ ή άλλα ακόμα όργανα Περισσότερα...



Σύνδρομο Prune Belly
Πρόκειται για μια σπάνια αρρώστια, η οποία κατά κύριο λόγο εμφανίζεται σε άντρες σε ποσοστό πάνω από 95% Περισσότερα...



Ψυχογενείς κρίσεις και «αντίδραση» μετατροπής
Πάρα πολλοί ψυχιατρικοί ασθενείς με τάση επιληπτικών κρίσεων παρουσιάζουν ψυχογενείς κρίσεις, δηλαδή όχι «γνήσιες» επιληπτικού χαρακτήρα αντιδράσεις, που χαρακτηρίζονται σαν κατάσταση μετατροπής. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

CheckUp - Διαταραχές Υπνου - Μέρος 3ο

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit