• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Η «προσήλωση του βλέμματος» στην εγκεφαλοπάθεια

Η «προσήλωση του βλέμματος» στην εγκεφαλοπάθεια

Η «προσήλωση του βλέμματος» στην εγκεφαλοπάθεια

Στη Βιονευρολογική πάντοτε προσπαθούμε να βρούμε ποιο από τα συμπτώματα είναι το πιο χαρακτηριστικό και ενδεικτικό για την ανάλογη πάθηση.

Έτσι λοιπόν στις περισσότερες περιπτώσεις που υπάρχει μια εγκεφαλοπάθεια, έχουμε δει ότι οι ασθενείς παρουσιάζουν ήδη πολύ πιο πριν από την κλινική εκδήλωση της νόσου μια εμμονή στην «προσήλωση του βλέμματος».

Συνήθως αυτή η «προσήλωση του βλέμματος» είναι μια κατάσταση που εμφανίζεται απότομα, πολλές φορές και ενώ ο ασθενής βρίσκεται σε διάλογο, και συνοδεύεται από μια παύση κάθε αντίδρασης, ακόμη και στα επικίνδυνα ερεθίσματα.

Χαρακτηριστικό της είναι ότι με την πρόοδο της νόσου σταδιακά εμφανίζεται να εξελίσσεται κατά καιρούς σε μια ληθαργική κατάσταση και έντονο βραδυψυχισμό, ο οποίος αυξομειώνεται.

Η «προσήλωση του βλέμματος» είναι ένα χαρακτηριστικό κλινικό σύμπτωμα, που όσοι γιατροί το γνωρίζουν καλά, ξέρουν ήδη ότι αυτό «επικοινωνεί» με έντονες ηλεκτροεγκεφαλογραφικές διαταραχές, επιλεπτογενούς τύπου.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

H σκλήρυνση κατά πλάκας και το ξενύχτι
Το ξενύχτι, χωρίς να σημαίνει ότι είναι απόλυτα σωστό και κυρίως στην Ελλάδα, είναι τρόπος ζωής Περισσότερα...



Ύπνος και σώμα
Ο ύπνος, το σώμα και το πνεύμα συνυπάρχουν˙ είναι καταστάσεις που συνεργάζονται αρμονικά. Περισσότερα...





Παρακολουθούν τώρα*

Σεξ - Σεξουαλικά νοσήματα και νευρικό σύστημα - Μέρος 2ο

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit