Όταν εχουμε μυοπαθεια, οφθαλμοπληγια και καρδιακη ανακοπη (συνδρομο Kearns-Saye) - ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΌΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΥΟΠΑΘΕΙΑ, ΟΦΘΑΛΜΟΠΛΗΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΑΝΑΚΟΠΗ (ΣΥΝΔΡΟΜΟ KEARNS-SAYE)
  • Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Όταν έχουμε μυοπάθεια, οφθαλμοπληγία και καρδιακή ανακοπή (σύνδρομο Kearns-Saye)

Όταν έχουμε μυοπάθεια, οφθαλμοπληγία και καρδιακή ανακοπή (σύνδρομο Kearns-Saye)

Όταν έχουμε μυοπάθεια, οφθαλμοπληγία και καρδιακή ανακοπή (σύνδρομο Kearns-Saye)

Πρέπει να ομολογήσουμε ότι είναι μια εξαιρετικά σπάνια ασθένεια και συνήθως γίνεται μετά θάνατον γνωστή η διάσταση της, αλλά τον τελευταίο καιρό αρχίζει και βγαίνει περισσότερο στην «επιφάνεια», γιατί υπάρχουν πλέον και οι διαγνωστικές δυνατότητες, αλλά και η πλέον κλινική εμπειρία όλο και περισσότερο ανέρχεται στη διαγνωστική βαθμίδα.

Εδώ πέρα η αμφιβληστροειδοπάθεια δεν είναι τόσο ισχυρή όσο στην κλασσική της μελαγχρωστικής μορφής, αλλά έχει μια συμμετοχή λίγο πριν την εξέλιξη του συνδρόμου και παρουσιάζεται με μια μείωση της οπτικής οξύτητας, όταν η γενικευμένη συμπτωματολογία αρχίζει και «ανεβαίνει».

Το σύνδρομο Kearns-Saye είναι κάτι που ασφαλώς ένας γιατρός θα το δει το πολύ δυο φορές στη ζωή του γιατί όχι δεν υπάρχει σε αφθονία, αλλά απλούστατα ο συνδυασμός των συμπωματικών δεν είναι τόσο γνωστός ώστε να αναλύεται και να συμπεριλαμβάνεται στη διαγνωστική σκέψη τακτικά.

Πάντως, εάν κανείς το δει μια φορά είναι δύσκολο να το ξεχάσει και πάντοτε του «μένει στη μνήμη», έτσι ώστε να ψάχνει για αυτό. Η θεραπεία είναι και εδώ συμπτωματική.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Τι είναι η αποπληξία;
Πρόκειται οπωσδήποτε για έναν όρο «παλιάς σχολής» και δεν έχει παθολογοανατομική σημασία Περισσότερα...



Τραύματα, λοιμώξεις, ρίσκο επιληψίας
Το ρίσκο για την ανάπτυξη ενός επιληπτικού συνδρόμου ή ακόμη και για την πρόκλησή του, τις περισσότερες φορές προέρχεται από άλλη νοσολογική κατάσταση η οποία συνήθως δεν αφήνει κάποια υπόνοια για τη δημιουργία επιληπτικών δυσλειτουργιών. Περισσότερα...



Το πρόβλημα της επιλεκτικής αμνησίας
Το πρόβλημα της επιλεκτικής αμνησίας το έχουμε συναντήσει στη Βιονευρολογική με την εμμονή ασθενών να μη θυμούνται συγκεκριμένα γεγονότα για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΦΟΒΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ (1 από 3)

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit