• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Εξάρτηση και «λανθασμένο» ισοζύγιο ζωής

Εξάρτηση και «λανθασμένο» ισοζύγιο ζωής

Εξάρτηση και «λανθασμένο» ισοζύγιο ζωής

Στη Βιονευρολογική σε πάρα πολλούς ασθενείς με εξάρτηση ακολουθούμε μια προσεκτική λήψη του ιστορικού, βλέποντας από πού αρχίζει και σε τι σημείο βρίσκεται σήμερα κατά τη διάρκεια της εξέλιξης του το νόσημα.

Με έκπληξη παρατηρούμε ότι σχεδόν στο σύνολο των ασθενών και των ανθρώπων γενικά που υποφέρουν, χωρίς να έχουν φτάσει ακόμη σε νοσολογική κατάσταση, το πρόβλημα είναι το «λανθασμένο» ισοζύγιο της ζωής.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι, σχεδόν από την παιδική ηλικία, ψάχνουν να βρουν μια ευκαιρία μέσω των αιτιών που προκαλεί την εξάρτηση να φέρουν μια ισορροπία στη θεωρούμενη μέχρι τότε άσχημη ζωή τους και στις επιδιώξεις τους.

Κατ’ ουσίαν αυτά τα άτομα τροποποιούν τη ζωή τους με τέτοιο τρόπο, ώστε παίρνοντας συνειδητά κάποιες ουσίες που αλλάζουν την καθημερινότητα τους να προσπαθούν οι ίδιοι να βγουν από ένα διέξοδο που αυτοί το δημιουργούν.

Βέβαια, ο όλος μηχανισμός στο τέλος στρέφεται εναντίων του ατόμου που κάνει αυτή τη χρήση, προκειμένου να βρει κάτι καλύτερο. Κανένας δεν μπορεί να τροποποιήσει τη ζωή του εντελώς από μόνος του, χωρίς τη «συνεργασία» του περιβάλλοντος.

Πρόκειται για μια κατάσταση όπου δεν κερδίζει ο ένας ή ο άλλος, αλλά το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι «ισοπαλία» και η αρμονία. Βέβαια, αυτό εδώ είναι δύσκολο με το στρες της καθημερινότητας που μας επιβάλλει η σύγχρονη ζωή, όμως πραγματικά δεν υπάρχει άλλη διέξοδος πέρα από αυτό.

Με μεγάλη προσοχή πρέπει να συγκεντρωθούμε σε αυτό το αντικείμενο και να καταλάβουμε άμεσα και γρήγορα τι ακριβώς σημαίνει εξάρτηση, από πού έρχεται και πως θα την αποφύγουμε.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Όταν ο μισός εγκέφαλος δεν επικοινωνεί με τον άλλο μισό
Ο εγκέφαλος χωρίζεται σε δυο ημισφαίρια, από τα οποία το καθένα έχει τη δική του λειτουργία Περισσότερα...



Αυτοτραυματισμός και ρύθμιση συναισθημάτων
Η νεαρή κοπέλα που κόβεται με το ξυραφάκι ή τρυπάει τα αυτιά της, ο ασθενής που αυτοτραυματίζεται με ένα μαχαίρι, ακόμη και το παιδάκι που δαγκώνει τα χείλη ή τα χέρια θεωρούνται ως περιπτώσεις αυτοτραυματισμού Περισσότερα...



H «έκρηξη» στο νωτιαίο μυελό
«Ένα τραύμα στο νωτιαίο μυελό είναι όντως μια έκρηξη σ’ ένα κέντρο υπολογιστών.»: αυτή η έκφραση προέρχεται από Ελβετό ερευνητή γιατρό. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΦΟΒΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ (1 από 3)

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit