• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Ισχύει το μία κρίση ισοδυναμεί με καμία κρίση;

Ισχύει το μία κρίση ισοδυναμεί με καμία κρίση;

Ισχύει το μία κρίση ισοδυναμεί με καμία κρίση;

Από την πείρα μας στη Βιονευρολογική, η τοποθέτηση της ερώτησης δεν είναι σωστή.

Η σωστή τοποθέτηση είναι «μια κρίση που φαίνεται, είναι η μοναδική;».

Κατά πάσα πιθανότητα προηγούνται άλλες και ιδιαίτερα νυχτερινές κρίσεις, πριν γίνει αντιληπτή μια μοναδική κρίση που εσφαλμένος ονομάζεται και «μοναδική».

Φυσικά δεν αποκλείεται αυτό το γεγονός, αλλά όπως και να είναι το θέμα, πρέπει διεξοδικά, ιδιαίτερα σε παιδιά, να γίνεται σωστή έρευνα και σε βάθος, προκειμένου να αντιμετωπιστούν όλα τα τυχόν προβλήματα της έκτασης ενός τέτοιου νοσήματος.

Πολύ σπάνια υπάρχει μια και μοναδική κρίση, ενώ κατά κανόνα συνοδεύεται από άλλες μικρότερες και άλλης μορφής που πολύ πιθανόν να μην «καταγράφονται» με το μάτι ή να μη γίνονται αντιληπτές στο περίγυρο.

Το μόνο «εργαλείο» που μπορεί να δώσει σίγουρη απάντηση για αυτή την περίπτωση και για τη μετέπειτα εξέλιξη και θεραπεία είναι το ηλεκτροεγκεφαλογράφημα.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Τραύματα, λοιμώξεις, ρίσκο επιληψίας
Το ρίσκο για την ανάπτυξη ενός επιληπτικού συνδρόμου ή ακόμη και για την πρόκλησή του, τις περισσότερες φορές προέρχεται από άλλη νοσολογική κατάσταση η οποία συνήθως δεν αφήνει κάποια υπόνοια για τη δημιουργία επιληπτικών δυσλειτουργιών. Περισσότερα...



Πόνοι στους μυς και στα φάρμακα
Στη Βιονευρολογική έχουμε διαπιστώσει ότι αρκετές κατηγορίες φαρμάκων, όπως οπιοειδή, κυτταροστατικά ή και άλλα σκευάσματα μπορεί να προκαλέσουν μυαλγίες, καθώς και μια αυξημένη στάθμη μυϊκών ενζύμων, που δείχνει προϊόν καταβολισμού, δηλαδή αποδομής των μυών στα ούρα Περισσότερα...



Θρομβοκυτταροπενία, αναιμία και αντιφωσφολιπιδικό σύνδρομο
Είναι μια σχεδόν νέα διάγνωση, υπάρχουσα περίπου από δεκαπενταετίας, η διάγνωση του λεγομένου αντιφωσφολιπιδικού συνδρόμου Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΦΟΒΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ (2 από 3)

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit