Αναλύοντας την εμφάνιση της συμπτωματολογίας της ημικρανίας, μπαίνουμε στην ουσία του προβλήματος. Δηλαδή, μπορούμε να δούμε ποιό μέρος του δυσλειτουργεί, ποιό είναι υπεύθυνο, ποιό προκαλεί και σε τι ένταση το πρόβλημα της ημικρανίας.
Επίσης μπορούμε να προσδιορίσουμε ακόμη και ανατομικά σε ποιά σημεία και εγκεφαλικούς σχηματισμούς έχουμε τη γένεση της αύρας και την τοποθεσία της αιματολογικής διαταραχής. Aν σε αυτή την ανάλυση προσθέσουμε και σύγχρονες γνώσεις από τη γενετική και μοριακή βιολογία, μπορούμε να φτάσουμε στο τελευταίο σκαλοπάτι της παθολογικής ανάλυσης.
Γενικά, η διαφοροδιαγνωστική διάγνωση της αύρας είναι ίδιας ή και μεγαλύτερης σημασίας από αυτή της ημικρανίας.
Υπάρχει μία συγκεκριμένη τυπική συμπτωματολογία που κυρίως την συναντάμε στην ατροφία πολλαπλών συμπτωμάτων και χαρακτηρίζεται από διαταραχές συντονισμού της κίνησης των οφθαλμών (νυσταγμός) με ταυτόχρονη αμιμία, δηλαδή προσωπείο «μάσκα» όπως παρατηρείται στη νόσο του πάρκινσον, δυστονικά συμπτώματα και τυχόν επιληπτικές κρίσεις. Περισσότερα...
Παρακολουθούν τώρα*
TERRA INCOGNITA - ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ - ΜΕΡΟΣ 7/9
*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής. Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel
Sorry, there was a YouTube API error: Requests from referer https://www.googleapis.com/youtube/v3/playlistItems?part=snippet,status&playlistId=UUPeVwbctHRL1pUH0xzwIvmQ&maxResults=30&key=AIzaSyCxgcI7RsB21pyQ2hJADZEKxvy5Vz9zMRY are blocked. Please make sure you performed the steps in this video to create and save a proper server API key.