• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Πόσο «παλιό» είναι το λέμφωμα Hodgkin;

Πόσο «παλιό» είναι το λέμφωμα Hodgkin;

Πόσο «παλιό» είναι το λέμφωμα Hodgkin;

To λέμφωμα Hodgkin είναι μια κλινική εικόνα που τουλάχιστον εδώ στη Βιονευρολογική μας απασχολεί τακτικά. Συνήθως το συναντάμε σε συνδυασμό με διάφορες «παρέσεις» του περιφερικού νευρικού συστήματος και μερικές μορφές εγκεφαλοπάθειας.

Το χαρακτηριστικό είναι ότι κατά κύριο λόγο παρουσιάζεται σε συνδυασμό με μετερπητικές εγκεφαλίτιδες του τύπου Epstein-Barr. Πρώτη φορά περιγράφτηκε σαν λέμφωμα από τον Thomas Hodgkin το 1832.

Τα τελευταία χρόνια όμως γίνεται όλο και περισσότερο γνωστό με βάση την κλινική εικόνα που παρουσιάζει με συνδυασμούς ποικίλων συμπτωμάτων, αλλά κυρίως συμμετοχή του περιφερικού και κεντρικού νευρικού συστήματος.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις που έχουμε μια παράμετρο λοίμωξης από Epstein-Barr ή από λέμφωμα Hodgkin, πάντα πρέπει να προσέχουμε και για τη νευρολογική συμπτωματολογία.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Αιφνίδια αδυναμία και απώλεια συνείδησης
Συνήθως τα προβλήματα των εγκεφαλικών εμφράκτων και ιδιαίτερα των μεγάλων αγγείων αρχίζουν με απότομη εισβολή μιας διαταραχής της συνείδησης μέχρι και πλήρης χάσιμο έλεγχου της πραγματικότητας και ταυτόχρονη επιληπτική κρίση στην έναρξη της νόσου, έτσι που αργά-αργά να φτάσει ο ασθενής σε πλήρη αφασία Περισσότερα...



Διαβήτης – υπέρταση – πάρεση
Ο διαβήτης και η υπέρταση είναι παθήσεις που όταν παρουσιάζονται και συνυπάρχουν προκαλούν δυσλειτουργία στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Περισσότερα...



Προβλήματα με τις σηραγγώδεις δυσπλασίες και αγγειώματα
Στη Βιονευρολογική τα ανακαλύπτουμε τακτικά σαν τυχαία ευρήματα κάποιου ακτινολογικού ελέγχου και είναι στις περισσότερες φορές μια ερυθροφαιά μάζα με σπογγώδη εμφάνιση που αποτελείται από ένα σύνολο χώρων, οι οποίοι καταλαμβάνονται από αίμα, χωρίς όμως να έχουμε διεύρυνση των τροχοφόρων ή παροχετευτικών αγγείων Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΦΟΒΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ (3 από 3)

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit