Επωδυνα συνδρομα του προσωπου - ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΠΩΔΥΝΑ ΣΥΝΔΡΟΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ
  • Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Επώδυνα σύνδρομα του προσώπου

Επώδυνα σύνδρομα του προσώπου

Επώδυνα σύνδρομα του προσώπου

Το πρόσωπο είναι μια από τις πλέον ευαίσθητες περιοχές του σώματος, σε ότι αφορά την επικινδυνότητα σε διάφορα επώδυνα σύνδρομα.

Οι πολλές «γωνίες» που υπάρχουν, οι διάφορες οπές, οι διάφοροι δίοδοι μικροβίων ή ακόμη και η γενική ευαισθησία στην περιοχή του προσώπου και κρανίου δημιουργούν τις προϋποθέσεις εκείνες για να αναπτυχθούν τα διάφορα σύνδρομα.

Χαρακτηριστικά το πιο γνωστό είναι το λεγόμενο «νευραλγία τριδύμου», το οποίο τον τελευταίο καιρό, για λοιμώδεις λόγους, κυρίως λόγω έρπητα, είναι πολύ γνωστό και τακτικό. Επίσης ο έρπητας χτυπάει τόσο το οφθαλμικό όσο και το ακουστικό νεύρο και δημιουργεί έντονους πόνους με επιπλοκές εκεί πέρα.

Πέραν τούτου, ένας τακτικός πόνος του προσώπου με δύσκολες συνέπειες και μερικές φορές έντονα «μπερδεμένη» συμπτωματολογία είναι ο πόνος της κροταφογναθικής άρθρωσης. Είναι ένας πόνος δυσεύρετος και ο ασθενής κατά κανόνα αδυνατεί να τον εντοπίσει με ακρίβεια, όπως και ο γιατρός εάν δεν ασχοληθεί έντονα με αυτό το θέμα.

Υπάρχουν επίσης και οι άτυποι πόνοι που εμφανίζονται στο πρόσωπο και στην περιοχή του λαιμού, μετά από στένωση της καρωτίδας.

Γενικά είναι μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή το πρόσωπο, όπου όποτε πονάμε πρέπει να λαμβάνουμε πάντοτε σοβαρά υπόψη να συμβουλευόμαστε το γιατρό, οποιονδήποτε γιατρό και αν δεν ολοκληρωθεί αυτό που θέλουμε να μη σταματήσουμε ποτέ να το ψάχνουμε.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Τι είναι η γκρελίνη;
Πρόκειται για ένα αμινοξύ που δρα κατά καιρούς σαν ορμόνη ή πεπτίδιο, το οποίο ήρθε στο φως από μια ομάδα Ινδών ερευνητών που του έδωσε και ινδικό όνομα Περισσότερα...



Η διάρροια
Η διάρροια, ως γνωστόν, είναι αποτέλεσμα κυρίως τροφικών δηλητηριάσεων, οι οποίες προκαλούνται από τοξικούς παράγοντες στον οργανισμό με τροφή, νερό και φτάνουν στο γαστρεντερικό σωλήνα Περισσότερα...



Πώς πρέπει να μεταχειριζόμαστε τους ψυχαναγκασμούς;
Όπως κάθε ψυχιατρική διαταραχή και το θέμα των ψυχαναγκασμών θέλει ειδική αντιμετώπιση Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΑΥΧΕΝΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ - ΜΕΡΟΣ 2 - 19/02/2011

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit