• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Επώδυνα σύνδρομα του προσώπου

Επώδυνα σύνδρομα του προσώπου

Επώδυνα σύνδρομα του προσώπου

Το πρόσωπο είναι μια από τις πλέον ευαίσθητες περιοχές του σώματος, σε ότι αφορά την επικινδυνότητα σε διάφορα επώδυνα σύνδρομα.

Οι πολλές «γωνίες» που υπάρχουν, οι διάφορες οπές, οι διάφοροι δίοδοι μικροβίων ή ακόμη και η γενική ευαισθησία στην περιοχή του προσώπου και κρανίου δημιουργούν τις προϋποθέσεις εκείνες για να αναπτυχθούν τα διάφορα σύνδρομα.

Χαρακτηριστικά το πιο γνωστό είναι το λεγόμενο «νευραλγία τριδύμου», το οποίο τον τελευταίο καιρό, για λοιμώδεις λόγους, κυρίως λόγω έρπητα, είναι πολύ γνωστό και τακτικό. Επίσης ο έρπητας χτυπάει τόσο το οφθαλμικό όσο και το ακουστικό νεύρο και δημιουργεί έντονους πόνους με επιπλοκές εκεί πέρα.

Πέραν τούτου, ένας τακτικός πόνος του προσώπου με δύσκολες συνέπειες και μερικές φορές έντονα «μπερδεμένη» συμπτωματολογία είναι ο πόνος της κροταφογναθικής άρθρωσης. Είναι ένας πόνος δυσεύρετος και ο ασθενής κατά κανόνα αδυνατεί να τον εντοπίσει με ακρίβεια, όπως και ο γιατρός εάν δεν ασχοληθεί έντονα με αυτό το θέμα.

Υπάρχουν επίσης και οι άτυποι πόνοι που εμφανίζονται στο πρόσωπο και στην περιοχή του λαιμού, μετά από στένωση της καρωτίδας.

Γενικά είναι μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή το πρόσωπο, όπου όποτε πονάμε πρέπει να λαμβάνουμε πάντοτε σοβαρά υπόψη να συμβουλευόμαστε το γιατρό, οποιονδήποτε γιατρό και αν δεν ολοκληρωθεί αυτό που θέλουμε να μη σταματήσουμε ποτέ να το ψάχνουμε.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Η αϋπνία και η παχυσαρκία
Εδώ στη Βιονευρολογική τις περιπτώσεις παχυσαρκίας τις αναλύουμε διεξοδικά, θεωρώντας ότι πρόκειται, κατά κύριο λόγο, για ένα φαινόμενο μετά από πρόβλημα εγκεφαλικής λειτουργίας. Περισσότερα...



Ο ασθενής που δε μιλάει, ενώ μπορεί και έχει παράλυτο το δεξί άνω άκρο
Πρόκειται για την περίπτωση διημισφαιρικής βλάβης, όπου έχουμε τη λεγόμενη στοματογλωσσική και «συμπαθητική» απραξία Περισσότερα...



Παραισθησίες και διαβητική νευροπάθεια
Στη Βιονευρολογική έχουμε διαπιστώσει περίπου το 20%-25% με ιστορικό διαβήτη να αναπτύσσουν μια νευροπάθεια με παραισθησίες. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Πύλες του Ανεξήγητου - Κουντούρης - Ελεγχος του Νου

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit