• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Τα ωμοβραχιόνια σύνδρομα

Τα ωμοβραχιόνια σύνδρομα

Τα ωμοβραχιόνια σύνδρομα Κυρίως για τις μέσες ηλικίες και για ανθρώπους που εκτίθενται επικίνδυνα σε αλλαγές καιρού, όπως έχουμε παρατηρήσει εδώ στη Βιονευρολογική, ένα από τα πιο τακτικά σύνδρομα και πιο δύσκολα βέβαια στη θεραπεία του πόνου είναι το αυχενοωμοβραχιόνιο σύνδρομο.

Πρόκειται για χαρακτηριστικούς πόνους, όπως έχουμε δει, που κατά καιρούς προκαλούνται κυρίως από αυχενικές, ριζιτικές βλάβες ή διαταραχές του βραχιονίου πλέγματος, αλλά πολύ εύκολα όμως μπορούν να προβληθούν και ως πόνοι της καρδιάς ή ακόμη πιο πολύπλοκα στη διάγνωση, όπου χρειάζεται ειδική πλέον διαγνωστική αντιμετώπιση στα λεγόμενα σύνδρομα εγκλεισμού.

Υπερκλείδια ή ακόμη στο κερκιδικό ή ωλένιο νεύρο είναι δυνατόν να υπάρξουν σύνδρομα τέτοια που λόγω τενοντίτιδας ή άλλων λοιμωδών καταστάσεων, πιθανόν τραυματικών περισσότερο, να δημιουργήσουν διάφορες καταστάσεις.

Η πιο «δημοφιλής» είναι η λεγόμενη πλάγια επικονδυλίτιδα (tennis elbow), η οποία κυρίως όμως συμβαίνει σε ανθρώπους που εργάζονται πολύ, χρησιμοποιώντας τον αγκώνα ή ακουμπώντας τον αγκώνα στο τραπέζι. Βέβαια, το πιο σημαντικό είναι να παίζει μανιωδώς τένις.

Δυστυχώς, όλες αυτές οι επώδυνες καταστάσεις του ωμοβραχιονίου πλέγματος είναι διαρκείας και παρά τις έντονες θεραπείες, αρκετές φορές «μένουν πίσω», χωρίς να μπορέσουν να δώσουν την ευκαιρία μιας ουσιαστικής ανακούφισης στον ασθενή, παρόλες τις προσπάθειες του θεράποντος ιατρού. Άρα λαμβάνοντας αυτά υπόψη, φροντίζουμε πάντοτε όσο γίνεται γρηγορότερα για την επούλωση της.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Οι υποκειμενικές εμβοές
Οι εμβοές είναι ένα εντατικό «βούισμα» που ταλαιπωρεί πολλούς ασθενείς Περισσότερα...



Ο νευροπαθητικός πόνος και η καψαϊκίνη
Η καψαϊκίνη αποτελεί μία ουσία η οποία βρίσκεται πάνω στη μεμβράνη των νευροκυττάρων-υποδοχέων των διάφορων ερεθισμάτων. Περισσότερα...



Αγγειακά επεισόδια και ηλικία
Είναι συνηθισμένο να λέμε ότι σε προχωρημένη ηλικία είναι αναμενόμενο να συμβεί αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο μικρής ή μεγάλης σημασίας. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΦΟΒΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ (2 από 3)

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit