• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Η λύσσα και οι μυϊκές κράμπες

Η λύσσα και οι μυϊκές κράμπες

Η λύσσα και οι μυϊκές κράμπες

Η λύσσα στην Ελλάδα, όπως και στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες, από το 2008 θεωρείται σαν μην υφιστάμενη.

Βέβαια, επειδή υπάρχουν πάρα πολλοί ταξιδιώτες, ιδιαίτερα στον Ελληνικό χώρο, που έρχονται από τις χώρες του τρίτου κόσμου όπου η λύσσα μερικές φορές ενδημεί, είναι δυνατόν να έχουμε μεταφορά της ασθένειας και στους χώρους μας.

Ιδιαίτερα στην περίπτωση της λύσσας, υπάρχουν πάντοτε πρόδρομα στάδια με έντονους πυρετούς και πονοκεφάλους, τα οποία μπορεί να διαρκέσουν καιρό και να έχουν μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο ή από ζώα σε άνθρωπο ή και αντίστροφα και να μη γίνουν έγκαιρα αντιληπτά.

Αντιληπτά γίνονται όταν υπάρχουν μυϊκοί σπασμοί, κυρίως στην περιοχή της κεφαλής και του αυχένα, συνοδευόμενοι από διαταραχές της κατάποσης και μια χαρακτηριστική υδροφοβία.

Συνήθως, τα συμπτώματα ποικίλουν από άτομο σε άτομο και αυξομειώνονται κατά τη διάρκεια του χρόνου. Η θεραπεία πρέπει να είναι άμεση και προσεκτική, διότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για την εξέλιξη της και μπορεί να καταλήξει ο ασθενής και σε θάνατο.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

«Οριακή συμπεριφορά» και διάγνωση
Η συγκεκριμένη διάγνωση έχει καθιερωθεί τόσο στην ψυχιατρική όσο και στην ψυχολογία και χρησιμοποιείται για επαγγελματική κατανόηση και ιατρική επικοινωνία. Περισσότερα...



Επιληπτικές κρίσεις φόβου σε άτομα νηπιακής και προσχολικής ηλικίας
Σε ένα πολύ μεγάλο αριθμό παιδιών, σύμφωνα με την εμπειρία μας στη Βιονευρολογική, που ανέρχεται στο 4%-5%, οι καταστάσεις νυχτερινών φόβων, με αφύπνιση και ενούρηση, μπορούν να παρουσιαστούν Περισσότερα...



Η άνοια και η ασυνείδητη αντίληψη
Σήμερα μπορούμε να υπολογίσουμε και να δούμε απεικονιστικά το βαθμό λειτουργίας της μνήμης, προκειμένου να κάνουμε έναν έλεγχο για κάποια υφιστάμενη άνοια μέσω της ασυνείδητης αντίληψης Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Διάσειση και Διαλείψεις - Νευρολογικά θέματα - Μέρος 2/3

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit