• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Όταν στο παιδί «πέφτει» το πιρούνι

Όταν στο παιδί «πέφτει» το πιρούνι

Όταν στο παιδί «πέφτει» το πιρούνι

Είναι πάρα πολλές φορές που ανακαλύπτουμε σε παιδιά τελείως ξαφνικά, αλλά με διάρκεια, μερικές άτακτες και ασυντόνιστες ασυνήθιστα κινήσεις.

Αυτές οι κινήσεις, όπως έχουμε δει στη Βιονευρολογική, συνήθως είναι κάποια πεσίματα ή μη καλό χειρισμό, σε ότι αφορά πιρούνι ή κουτάλι, και σε κάποια στιγμή το ακατάλληλο ή «άτσαλο» χειρισμό τους.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν πρόκειται για ένα άτακτο μόνο παιδί, το οποίο είναι επηρεασμένο έντονα από κεντρικής αιτίας υπερκινησίες.

Οι υπερκινησίες αυτές διαμορφώνουν ουσιαστικά αυτές τις «άτσαλες» κινήσεις και δημιουργούν ένα τεράστιο πρόβλημα για την καθημερινότητα του παιδιού με πάρα πολλές κοινωνικές προεκτάσεις για αυτό. Πρέπει και αυτές οι κινήσεις να εντοπίζονται σαφώς, να εκτιμώνται αναλόγως και να γίνεται προσπάθεια για τη θεραπεία αυτών.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Αρυλοσουλφατάση
Είναι πλέον γνωστό ότι το ένζυμο της αρυλοσουλφατάσης διαταράσσει το μεταβολισμό της μυελίνης των νεύρων. Περισσότερα...



Ο «δεύτερος» εγκέφαλος της κοιλιάς
Εδώ και πάρα πολύ καιρό, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, πάμπολλα ινστιτούτα αρχίζουν και κατευθύνουν τις έρευνες τους προς το γαστρεντερικό σύστημα και τις δυσλειτουργίες του, σε ότι αφορά τη συνεργασία του με τον εγκέφαλο Περισσότερα...



Κλινικά ευρήματα της οπίσθιας αναστρέψιμης εγκεφαλοπάθειας
Η οπίσθια αναστρέψιμη εγκεφαλοπάθεια στην αρχή τουλάχιστον της κλινικής της εμφάνισης έχει μια συγκεκριμένη συμπτωματολογία Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

TERRA INCOGNITA - ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ - ΜΕΡΟΣ 3/9

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit