• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Το πρόβλημα των «πρώϊμων» ιατρογενών δυσκινησιών

Το πρόβλημα των «πρώϊμων» ιατρογενών δυσκινησιών

Το πρόβλημα των «πρώϊμων» ιατρογενών δυσκινησιών

Ιατρογενείς δυσκινησίες έχουμε κατά κύριο λόγο μετά από χρήση φαρμάκων, τα οποία μεταξύ των άλλων προκαλούν ιστονικές δυσκινησίες στον ασθενή.

Τέτοια φάρμακα είναι κατά κύριο λόγο τα αντιντοπαμινεργικά φάρμακα, όπως είναι τα νευροληπτικά και τα αντιεμετικά. Ένα χαρακτηριστικό και ευρέως διαδεδομένο φάρμακο είναι αυτό της δραστικής ουσίας μετοκλοπραμίδης.

Βέβαια, ο κλινικός γιατρός που διαπιστώνει τέτοιες περιπτώσεις δυσκινησιών σε πρώϊμο στάδιο πρέπει διεξοδικά να ψάξει το ιστορικό του ασθενούς, όχι μόνο ρωτώντας τον ίδιο, αλλά και τους συγγενείς του κατά πόσο έχει κάνει χρήση αυτών των φαρμάκων.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Ο έλεγχος μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας
Πολλές φορές παρατηρούμε, σε ασθενείς με νευρολογικά νοσήματα αλλά και κατά τα άλλα πολλές φορές σε υγιείς ανθρώπους, ότι «αναγκάζονται» να εξηγήσουν πράγματα που δεν υπάρχουν και είναι απόλυτα στη σφαίρα του μύθου Περισσότερα...



Ο πόνος, η ιστική βλάβη και βραδυκινίνες
Η αύξηση στις βραδυκινίνες προκαλεί διάφορες μορφές πόνου και σε διάφορα σημεία του σώματος Περισσότερα...



Η νόσος του Alzheimer και o «πλούτος»
Καινούργιοι υπολογισμοί που έγιναν από παγκόσμιους οργανισμούς έχουν δείξει ότι περίπου το 90% των εξόδων για τη νόσο του Alzheimer τo 2010 έχει μοιραστεί σε 70% στη Δυτική Ευρώπη και Βόρεια Αμερική, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό κατανέμεται στις φτωχές και υποανάπτυκτες χώρες. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Διάσειση και Διαλείψεις - Νευρολογικά θέματα - Μέρος 3/3

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit