Υπερκινησιες και καταστασεις πανικου - ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΥΠΕΡΚΙΝΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ
  • Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Υπερκινησίες και καταστάσεις πανικού

Υπερκινησίες και καταστάσεις πανικού

Υπερκινησίες και καταστάσεις πανικού

Όσο και αν φαίνεται περίεργο, οι διάφορες μορφές υπερκινησιών, δυσκινησιών ή ακόμη και οι κράμπες των μυών, όπως έχουμε δει στη Βιονευρολογική, έχουν μια σχεδόν ταυτόχρονη παρουσία με διαταραχές πανικού.

Η εξήγηση είναι, όπως έχουμε παρατηρήσει και από την κλινική πορεία αυτών των νοσημάτων, ότι στις περιπτώσεις αυτές προσβάλλονται εκείνες οι εγκεφαλικές λειτουργίες γύρω από τα βασικά γάγγλια και το στέλεχος του εγκεφάλου, που πέρα από τις «λεπτές» και «ευαίσθητες» κινήσεις των άκρων ρυθμίζουν ουσιαστικά και τη θυμική συμπεριφορά.

Όσο προχωρημένη είναι αυτή η διαταραχή ή αργεί να δοθεί κάποια οποιαδήποτε βοήθεια και φαρμακευτική χορήγηση, τόσο περισσότερο αυξάνουν οι κινήσεις και πολλές φορές αυξάνονται ανάλογα και οι παρουσιαζόμενες διαταραχές πανικού.

Αυτό το «δίπολο», διαταραχές πανικού και δυσκινησίες, είναι πάρα πολύ τακτικό και πρέπει να μελετάται κάθε φορά που παρουσιάζεται με ιδιαίτερη προσοχή από τον κλινικό γιατρό, προκειμένου να χορηγηθεί η ανάλογη θεραπευτική βοήθεια.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Τι συμβαίνει στη νόσο του Alzheimer;
Το έτος 1906 για πρώτη φορά η νόσος του Alzheimer έγινε γνωστή από το Γερμανό ψυχίατρο και νευροπαθολόγο Αλοΐσιο Αλτσχάιμερ, ο οποίος μετά από διαπίστωση στο μικροσκόπιο έδειξε ότι η άνοια μπορεί να προέρχεται από ανωμαλίες στον εγκέφαλο λόγω συνάθροισης παθογενών πρωτεϊνών Περισσότερα...



Η διάθεση του ατόμου και ο τόπος
Όσο εκπληκτικό και αν διαβάζεται, ο τόπος που βρίσκεται κανείς π.χ. ακρογιάλι, όμορφο λιβάδι, ωραίο μπαλκόνι κ.τ.λ. επηρεάζει άμεσα τη διάθεση του και τις προθέσεις του. Περισσότερα...



Η νόσος του Parkinson
Αν και είναι γνωστή εδώ και αρκετά χρόνια, η νόσος του Parkinson έχει αποκτήσει μία νέα διάσταση. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΦΟΒΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ (1 από 3)

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit