• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Υπερκινησίες και καταστάσεις πανικού

Υπερκινησίες και καταστάσεις πανικού

Υπερκινησίες και καταστάσεις πανικού

Όσο και αν φαίνεται περίεργο, οι διάφορες μορφές υπερκινησιών, δυσκινησιών ή ακόμη και οι κράμπες των μυών, όπως έχουμε δει στη Βιονευρολογική, έχουν μια σχεδόν ταυτόχρονη παρουσία με διαταραχές πανικού.

Η εξήγηση είναι, όπως έχουμε παρατηρήσει και από την κλινική πορεία αυτών των νοσημάτων, ότι στις περιπτώσεις αυτές προσβάλλονται εκείνες οι εγκεφαλικές λειτουργίες γύρω από τα βασικά γάγγλια και το στέλεχος του εγκεφάλου, που πέρα από τις «λεπτές» και «ευαίσθητες» κινήσεις των άκρων ρυθμίζουν ουσιαστικά και τη θυμική συμπεριφορά.

Όσο προχωρημένη είναι αυτή η διαταραχή ή αργεί να δοθεί κάποια οποιαδήποτε βοήθεια και φαρμακευτική χορήγηση, τόσο περισσότερο αυξάνουν οι κινήσεις και πολλές φορές αυξάνονται ανάλογα και οι παρουσιαζόμενες διαταραχές πανικού.

Αυτό το «δίπολο», διαταραχές πανικού και δυσκινησίες, είναι πάρα πολύ τακτικό και πρέπει να μελετάται κάθε φορά που παρουσιάζεται με ιδιαίτερη προσοχή από τον κλινικό γιατρό, προκειμένου να χορηγηθεί η ανάλογη θεραπευτική βοήθεια.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Αναστρέψιμη εγκεφαλοπάθεια και άμυνα του οργανισμού
Μια παλιά θεωρία, που αρχίζει να επιβεβαιώνεται τα τελευταία χρόνια λόγω της ύπαρξης νέων τεχνικών διαγνωστικών μέσων και ιδιαίτερα κάποιων εξελίξεων της ηλεκτροεγκεφαλογραφίας και της μαγνητικής τομογραφίας, είναι ότι στην περίπτωση της οπίσθιας εγκεφαλοπάθειας σαν παθογνωμονική βάση υπάρχει μια διαταραχή της άμυνας του οργανισμού Περισσότερα...



Η σχιζοφρενική ψύχωση και η μνήμη
Στη σχιζοφρενική ψύχωση έχουμε μια νοσηρή κατάσταση, όπου η διαταραχή της μνήμης μπορεί να είναι αιτία πρόκλησης της ή και σύμπτωμα της Περισσότερα...



«Ζωνοειδής έλικα» και καθημερινότητα
Η καθημερινότητα του ανθρώπου αποτελεί μία συνεχή διαδικασία εγκεφαλικών λειτουργιών με διαφορετική ένταση και κατεύθυνση. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

CheckUp - Διαταραχές Υπνου - Μέρος 1o

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit