• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Η εμφάνιση της νόσου του Hashimoto με ορχίτιδα ή ωοθηκίτιδα

Η εμφάνιση της νόσου του Hashimoto με ορχίτιδα ή ωοθηκίτιδα

Η εμφάνιση της νόσου του Hashimoto με ορχίτιδα ή ωοθηκίτιδα

Πολλές φορές η νόσος του Hashimoto επηρεάζει το αμυντικό σύστημα, κυρίως με φλεγμονές σε διάφορα όργανα ˙πιο τακτικά όμως στους όρχεις και στις ωοθήκες σε ορισμένες περιπτώσεις που έχουμε χρόνιες καταστάσεις και την εμφάνιση τους.

Σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται ειδική μέριμνα, γιατί οι φλεγμονές είναι στοχευόμενες, ενώ παράλληλα το ανοσοποιητικό σύστημα αδυνατεί να ανταπεξέλθει επαρκώς λόγω της κυρίας νόσου, δηλαδή της νόσου του Hashimoto, σε αυτές τις φλεγμονές. Ο συνδυασμός είναι πολύ επικίνδυνος, γιατί μπορεί κλινικά να έχει άσχημη εξέλιξη και να οδηγήσει τον ασθενή σε υψηλούς πυρετούς και σε μεγάλες ταλαιπωρίες, άκρως επικίνδυνες για την υγεία του.

Αν και σε αυτή την περίπτωση το μόνο ουσιαστικό που μπορούμε να προσφέρουμε είναι αντιφλεγμονώδης θεραπεία, προκειμένου να ελαττωθούν οι πόνοι, πρέπει να καταφύγουμε σε μεγαλύτερους συνδυασμούς φαρμάκων, αναλαμβάνοντας υπόψη τη θυρεοειδίτιδα Hashimoto, προκειμένου να προστατεύουμε τον ασθενή από επιπλοκές που είναι πάρα πολύ δύσκολες.

Έτσι λοιπόν, σε αυτές τις περιπτώσεις, θα χρειαστεί ίσως και η εισαγωγή σε κλινική, ίσως και η σύσταση της κλινικής παραμονής του ασθενούς, προκειμένου να αντιμετωπιστούν όλα αυτά τα πράγματα. Γενικά όμως αυτό που φοβόμαστε ιδιαίτερα είναι η εξάπλωση των φλεγμονών εξαιτίας των παραμυξοϊών και της θυρεοειδίτιδας Hashimoto σε άλλα όργανα και κυρίως στον εγκέφαλο.

Εάν σε αυτές τις περιπτώσεις εμπλακεί και μια παρωτίτιδα, τότε πράγματι μιλάμε για άκρως επικίνδυνες καταστάσεις. Είναι αυτονόητο λοιπόν ότι σε αυτές τις περιπτώσεις η αντιμετώπιση πρέπει να είναι ακαριαία από το στάδιο της φλεγμονής και όταν αργότερα εμφανίζονται επιπλοκές που υπάρχουν.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Ιός του έρπη και διαταραχές συνείδησης μετά από ξαφνικό πυρετό
Μετά από έναν μικρό ή μεγάλο πυρετό, ιδιαίτερα σε μεσήλικες ή ηλικιωμένα άτομα, τακτικά συμβαίνει να έχουμε συνειδησιακές διαταραχές, ελαφρές ή προχωρημένες, και ανάλογα με τις αυξομειώσεις του πυρετού να αποκτούν και διαφορετική ένταση. Περισσότερα...



Μυϊκοί σπασμοί στο πρόσωπο. Περιμένουμε ή τρέχουμε στο γιατρό;
Είναι μια ερώτηση που πρέπει συνεχώς να επαναλαμβάνεται από τους ενδιαφερόμενους. Και εδώ οφείλει ο κάθε γιατρός μια ξεκάθαρη και σαφή απάντηση Περισσότερα...



Πόνοι προσώπου
Οι πόνοι του προσώπου αποτελούν πάντοτε ένα άκρως προβληματικό κεφάλαιο, όπως έχουμε δει και εδώ στη Βιονευρολογική, της καθημερινότητας του νευρολογικού ιατρείου Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΑΥΧΕΝΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ - ΜΕΡΟΣ 2 - 19/02/2011

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit