• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Θυρεοειδίτιδα Hashimoto, έντονη σωματική επιβάρυνση και πυρετός

Θυρεοειδίτιδα Hashimoto, έντονη σωματική επιβάρυνση και πυρετός

Θυρεοειδίτιδα Hashimoto, έντονη σωματική επιβάρυνση και πυρετός

Σε κάθε έντονη επιβάρυνση, σωματική αλλά και ψυχική και σε συνδυασμό, έχουμε μια άνοδο της θερμοκρασίας του σώματος, ιδιαίτερα όταν έχουμε στο υπόβαθρο και μια θυρεοειδίτιδα Hashimoto πάρα πολύ έντονα. Συμβαίνει κάτι παρόμοιο, σαν να τρέχει κάποιος μαραθώνιο ή να είναι σε σάουνα.

Αυτό δημιουργεί, όπως έχουμε δει στη Βιονευρολογική, μια επιπλέον άνοδο της θερμοκρασίας και μάλιστα με τέτοια ταχύτητα που να αυξάνεται έντονα ο μεταβολισμός και οι διαταραχές του. Υπολογίζεται ότι έχουμε σε αυτές τις περιπτώσεις ένα βαθμό κελσίου, όταν είναι στην αρχή, που μπορεί να φτάσει μέχρι και τέσσερις βαθμούς κελσίου επιπλέον όταν ενταθεί αυτή η περίοδος.

Σε αυτή την περίπτωση ακριβώς που το σωματικό στρες επιβαρύνει τον οργανισμό, παρά την εμφάνιση της θυρεοειδίτιδα Hashimoto, είναι το πλέον επικίνδυνο για τα ζωτικά όργανα, όπως είναι η καρδιά, ο ίδιος ο θυρεοειδής, το κυκλοφορικό σύστημα και κυρίως το ανοσοποιητικό σύστημα.

Η άμυνα του οργανισμού υποχωρεί συνεχώς σε σημείο που να μην μπορεί να αντέξει και πάρα πολλές φορές είναι η αιτία που έχουμε ξαφνικές εμφανίσεις μιας γενικευμένης πτώσης του οργανισμού. Όλα αυτά βέβαια πρέπει κάποια στιγμή πριν εκδηλωθούν να έχουν προβληθεί σε άτομα που έχουν τέτοιες συνδυαστικές αρρώστιες και παρουσιάζουν συννοσηρότητα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το νόσημα Hashimoto αποτελεί ένα «υπόστρωμα» για την ανάπτυξη κάθε αρρώστιας με επιβαρυμένη κατάσταση στρες κατά άτομο. Είναι ένα «μοντέρνο» αποτέλεσμα παρατηρήσεων που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια και αποτελούν μια συνηθέστατη αιτία για να επισκεφτεί ο ασθενής το γιατρό.

Το «κακό» σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι πολλές φορές δεν μπορεί να προσδιορίσει ο ασθενής ακριβώς τα ενοχλήματα του και αρκετές στιγμές ο γιατρός δεν μπορεί να ξεχωρίσει το ένα από το άλλο για να δώσει τη σωστή διάγνωση.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Νυχτερινές κρίσεις φόβου σε παιδιά (pavor nocturnus)
Το pavor nocturnus το συναντάμε σε διάφορες μορφές τακτικά στις νυχτερινές καταγραφές εγκεφαλογραφημάτων σε παιδιά των οποίων οι οικογένειες έχουν μια κληρονομικότητα στο θέμα αυτό Περισσότερα...



Πως προκύπτει η νευροϊνωμάτωση;
Είναι μια διαδικασία η οποία είναι αμιγώς γονιδιακή, άρα και κληρονομική Περισσότερα...



Η παραλυτική δυσφωνία
Στη Βιονευρολογική έχουμε δει, αρκετές φορές, και κυρίως στη νόσο του κινητικού νέρωνα, ιδιαίτερα όταν επηρεάζεται το λαρυγγικό ή πνευμονογαστρικό νεύρο, μια αφωνία εκτεταμένης μορφής, η οποία έχει προοδευτικό χαρακτήρα και φτάνει από τη δυσφωνία ή την έρημη φωνή, μέχρι και την αφωνία Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

TERRA INCOGNITA - ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ - ΜΕΡΟΣ 1/9

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit