• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Ο ξαφνικός πυρετός με εντερικές διαταραχές στη θυρεοειδίτιδα Hashimoto

Ο ξαφνικός πυρετός με εντερικές διαταραχές στη θυρεοειδίτιδα Hashimoto

Ο ξαφνικός πυρετός με εντερικές διαταραχές στη θυρεοειδίτιδα Hashimoto

Πάρα πολύ τακτικά και χωρίς ιδιαίτερο λόγο ή προφανή αιτία μπορεί να εμφανιστεί ένας έντονος πυρετός σε άτομα που πάσχουν από θυρεοειδίτιδα Hashimoto και να δημιουργήσει μια κατάσταση που μοιάζει πολύ με εντεροκολίτιδα.

Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να ξέρουμε ότι το δευτερεύον σύμπτωμα, δηλαδή ο πυρετός και οι διαταραχές από το έντερο, έχει τη συνέχεια του από την ίδια τη θυρεοειδίτιδα Hashimoto και συνεχώς πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν ενιαία κλινική εικόνα. Δε φτάνει να θεραπεύουμε το ένα και να αγνοούμε το άλλο.

Πολλές φορές αυτές οι καταστάσεις, επειδή γενικά στη βάση της θυρεοειδίτιδας Hashimoto υπάρχει ένα αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα, συμβαδίζουν και με άλλα συμπτώματα, όπως αφυδάτωση από τις τακτικές κενώσεις και τον πυρετό, διαταραχές συγκέντρωσης, σκέψης, καταβολή, κόπωση και πλήρης αδυναμία για οτιδήποτε άλλο.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να ενισχύουμε τον οργανισμό και να λαμβάνουμε άμεσα μέτρα, σε ότι αφορά την κατάσταση του ασθενούς, προκειμένου να ξεπεράσει αυτή τη διαταραχή.

Πρέπει να κάνουμε οπωσδήποτε όλες εκείνες τις ενέργειες που θα μπορέσουν να μας δώσουν μια «διαφανή» εικόνα των συμπτωμάτων και της έκτασης της νοσηρής κατάστασης, ώστε να είναι ανάλογη και η φαρμακευτική «επέμβαση».

Έτσι δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για τη σωστή θεραπευτική αγωγή που πολλές φορές είναι σωτήρια σε αυτές τις καταστάσεις. Αντίθετα, η άγνοια της βασικής κλινικής αιτίας, όπως είναι η θυρεοειδίτιδα του Hashimoto, προκαλεί επιπλέον επιβάρυνση για τον ασθενή και «χάσιμο» ουσιαστικού θεραπευτικού χρόνου.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

H απότομη πτώση της ακοής στη σκλήρυνση κατά πλάκας
Αυτό μπορεί να παρουσιαστεί, όπως έχουμε δει τακτικά στη Βιονευρολογική, ή και σαν μοναδικό σύμπτωμα ή ακόμη και αρχικό σύμπτωμα μιας σκλήρυνσης κατά πλάκας Περισσότερα...



Πότε η μυελοπάθεια μπορεί να μην είναι μυελοπάθεια;
Εδώ πρέπει να αναφέρουμε μια σειρά από διαφοροδιαγνώσεις, οι οποίες πρέπει πάντοτε να λαμβάνονται υπόψη, πριν η πρώτη διαγνωστική κατεύθυνση πάει στη μυελοπάθεια Περισσότερα...





Παρακολουθούν τώρα*

ΦΟΒΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ (1 από 3)

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit