Μέσα στο αιθουσαίο νεύρο και στην κατασκευή γενικά της όλης «συσκευής» του, ένα πολύ σπουδαίο ρόλο παίζουν τα ωτοκονία.
Πρόκειται για κρυσταλλώδη μορφώματα, πάνω στο βλεννογόνο, που δέχονται τις μεταβολές τριχοειδών αποφύσεων που τα αγγίζουν, όταν το σώμα αλλάζει θέση.
Εκεί είναι και η κατάληξη της αιτίας, η οποία προκαλεί τον ίλιγγο.
Δηλαδή, στην ουσία έχουμε μια διαταραχή, η οποία μπορεί να είναι «καλοήθης» ή «κακοήθης» με την αλλαγή της μετάβασης της αίσθησης των τριχοειδών προς τα ωτοκονία, δηλαδή, αυτούς τους κρυστάλλους, έτσι ώστε η βαρύτητα να μεταφέρει την εντύπωση στο αιθουσαίο νεύρο ότι αλλάζει συνεχώς σε μια κατεύθυνση, πράγμα που μπορεί να μη συμβαίνει.
Όπως και να έχει, η διαταραχή μεταφέρεται περαιτέρω στον εγκέφαλο σαν αλλαγή θέσης του σώματος, έτσι ώστε η «σύγκρουση» αυτή να προκαλεί το αίσθημα του ιλίγγου.
Η προσβολή από τον ιό JC ξεκινάει κατά κύριο λόγο από την αδυναμία των Τ-λεμφοκυττάρων και κυρίως η «εισβολή» γίνεται σε περιοχές που είναι πιο ευπρόσβλητες, όπως π.χ. ο ιστός των νεφρών και των οστών ύστερα από προσβολές διάφορων ασθενειών κυρίως μέσω των λευκοκυττάρων, και έτσι η λοίμωξη καταλήγει στο κεντρικό νευρικό σύστημα Περισσότερα...
Με την πάροδο του χρόνου παρατηρούμε μια προσωρινή ή μόνιμη εξαφάνιση των «λεπτών» κινήσεων. Περισσότερα...
Παρακολουθούν τώρα*
Σεξ - Σεξουαλικά νοσήματα και νευρικό σύστημα - Μέρος 2ο
*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής. Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel
Sorry, there was a YouTube API error: Requests from referer https://www.googleapis.com/youtube/v3/playlistItems?part=snippet,status&playlistId=UUPeVwbctHRL1pUH0xzwIvmQ&maxResults=30&key=AIzaSyCxgcI7RsB21pyQ2hJADZEKxvy5Vz9zMRY are blocked. Please make sure you performed the steps in this video to create and save a proper server API key.