• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Μυασθένεια και έρπητας

Μυασθένεια και έρπητας

Μυασθένεια και έρπητας

Πάρα πολλές αιτίες, όπως έχουμε διαπιστώσει και εδώ στη Βιονευρολογική, μπορεί να είναι για την εμφάνιση της μυασθένειας. Π.χ. λοιμώξεις, πυρετός, έντονες αλλαγές περιβάλλοντος, διαταραχές του θυρεοειδούς, σωματική και ψυχική κόπωση, κατάσταση μετά από ναρκώσεις ή δηλητηριάσεις με φάρμακα και διάφορες άλλες ουσίες.

Αξιοσημείωτο είναι ότι τον τελευταίο καιρό παρατηρήσαμε κάποιο «μερικό» μυασθενικό σύνδρομο και σαν «μερικό» χαρακτηρίζεται ότι μόνο η γωνία του στόματος «έπεφτε», κατά την προσπάθεια να μιλήσει ο ασθενής, ιδιαίτερα μετά τις πρωινές ώρες.

Ακριβώς, ήταν μια περίεργη, μικρή τοπική μυασθενική αντίδραση, η οποία όμως δημιούργησε τεράστια διαγνωστικά προβλήματα, διότι οι γιατροί, που ασχολήθηκαν με αυτήν, φανταστήκανε τα πάντα εκτός από τη μυασθένεια.

Τελικά, αποκαταστάθηκε η βλάβη και αισθάνθηκε η ασθενής καλύτερα και έδωσε την αφορμή να σκεφτόμαστε ακόμη περισσότερο βαθιά ότι στις περιπτώσεις της μυασθένειας είναι πάμπολλα τα περιστατικά που είναι δυνατόν να δημιουργήσουν μικροπροβλήματα, χωρίς να προχωρήσουν παραπέρα και να δημιουργήσουν συγχύσεις για τις διάφορες διαγνώσεις και κατά συνέπεια θεραπείες. Και σε αυτές τις περιπτώσεις, το πιο δυσάρεστο είναι οι λάθος θεραπείες μετά από λάθος διαγνώσεις.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Το κέντρο της «ολοκλήρωσης» του εγκεφάλου
Με τις καινούργιες έρευνες καθώς επίσης και με τα νευροφυσιολογικά ευρήματα αλλά και τις κλινικές παρατηρήσεις, όπως έχουμε δει και εδώ στη Βιονευρολογική, υφίσταται στον εγκέφαλο ένα κέντρο θα μπορούσαμε να πούμε «ολοκληρωμένης δραστηριότητας» Περισσότερα...



Ευαισθησία σε λοιμώξεις και διαταραχές της υπόφυσης
Μια από τις πλέον «ύπουλες» διαταραχές της υπόφυσης είναι η κακή της λειτουργία, σε ότι αφορά την αδρενοκορτικοτρόπο ορμόνη Περισσότερα...



Πόσο σπάνιες είναι οι επιληπτικές κρίσεις στον ύπνο στην παιδική ηλικία;
Με τις έρευνες που έχουμε κάνει στη Βιονευρολογική, αλλά και από την παγκόσμια βιβλιογραφία, γνωρίζουμε ότι όταν υπάρχουν επιληπτικές κρίσεις γενικά, στον ύπνο αυξάνονται και σχεδόν πάντα όταν ακολουθούν πολύωρες ηλεκτροεγκεφαλογραφικές καταγραφές και καταγραφή του ύπνου, διαπιστώνεται με σταθερότητα η επίδραση που έχουν οι δυο αρρώστιες μεταξύ τους Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

TERRA INCOGNITA - ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ - ΜΕΡΟΣ 2/9

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit