• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Καλοκαίρι και φλεγμονές στο πρόσωπο

Καλοκαίρι και φλεγμονές στο πρόσωπο

Καλοκαίρι και φλεγμονές στο πρόσωπο

Το καλοκαίρι με την πολύ τη ζέστη, ιδίως εδώ στις Νότιες χώρες της Ευρώπης, αποτελεί για πολλούς ανθρώπους με ευαίσθητη επιδερμίδα ένα ιδιαίτερο πρόβλημα.

Ανάλογα με την περίπτωση σε καθένα από αυτούς, όπως έχουμε διαπιστώσει στη Βιονευρολογική, εμφανίζεται και κάποια μορφή ασθένειας ή κάποια μορφή συνδρόμου που πολλές φορές είναι δύσκολο και να διαγνωστεί και να αντιμετωπιστεί.

Αυτό μπορεί να γίνει στην επιφάνεια του δέρματος, στις κοιλότητες, στους βλεννογόνους, εντός της στοματικής κοιλότητας, στα ούλα κ.τ.λ.. Επειδή κάθε φορά υπάρχει μια διαφορετικότητα, έτσι λοιπόν ανάλογα με την περίπτωση, την κατάσταση και το άτομο έχουμε και το πρόβλημα.

Βέβαια, όλα αυτά απαιτούν ειδικές γνώσεις και επιμέλεια στην εξέταση, προκειμένου να γίνει η σωστή διαφοροδιάγνωση. Επειδή παρουσιάζονται στο πρόσωπο, δεν είναι όλα κατά ανάγκη δερματικά προβλήματα ˙μπορεί να είναι «μικτά», από τελείως ακίνδυνα έως ιδιαίτερα επικίνδυνα.

Τι σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει ότι σε καμιά περίπτωση δεν αφήνουμε την όλη κατάσταση χωρίς έλεγχο, χωρίς συμβουλή γιατρού, χωρίς ιατρική φροντίδα, ακόμη και αν χρειάζεται ιατρική περίθαλψη.

Το καλοκαίρι είναι μια υπέροχη εποχή στην Ελλάδα, με θαυμάσια θάλασσα, ήλιο αλλά παράλληλα και με πάρα πολλούς κίνδυνους που επισύρουν διάφορα τεχνητά και φυσικά μέσα. Πρέπει όποιος έχει το πρόβλημα να έχει σαν γνωμικό να μην αφήνει τον καιρό να περνάει.

Η ιατρική συμβουλή σε αυτές τις περιπτώσεις είναι απολύτως αναγκαία και χρειάζεται άμεση παρακολούθηση. Υπάρχουν διάφορες μορφές που πρέπει να προσέχει κανείς, αλλά οπωσδήποτε το πρώτο που θα κάνει είναι να επισκεφτεί το γιατρό του.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα



Καλάθι με αντισώματα: «δείκτης» για τη νόσο του Alzheimer
Μεγάλες κλινικές έρευνες που γίνονται τα τελευταία χρόνια σχετικά με τη νόσο του Alzheimer έχουν καταδείξει ότι η διερεύνηση της ύπαρξης αντισωμάτων στο αίμα για πολλούς ασθενείς αποτελεί μια ένδειξη μιας ερχόμενης διαδικασίας της νόσου του Alzheimer. Περισσότερα...



Πρέπει το επιληπτικό παιδί να γνωρίζει το πρόβλημα του;
Αναμφισβήτητα, ναι. Και πρέπει να είναι και πολύ επεξηγηματικές οι «δηλώσεις» και οι προοπτικές που του γίνονται Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

CheckUp - Διαταραχές Υπνου - Μέρος 1o

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit