Αντιφωσφολιπιδικο συνδρομο, επιληπτικες κρισεις, νεφρικη δυσλειτουργια - ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΝΤΙΦΩΣΦΟΛΙΠΙΔΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ, ΕΠΙΛΗΠΤΙΚΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ, ΝΕΦΡΙΚΗ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
  • Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Αντιφωσφολιπιδικό σύνδρομο, επιληπτικές κρίσεις, νεφρική δυσλειτουργία

Αντιφωσφολιπιδικό σύνδρομο, επιληπτικές κρίσεις, νεφρική δυσλειτουργία

Αντιφωσφολιπιδικό σύνδρομο, επιληπτικές κρίσεις, νεφρική δυσλειτουργία

Όπως έχουμε δει στη Βιονευρολογική, οι κλινικές εκδηλώσεις της νεφρικής προσβολής σε περιπτώσεις αντιφωσφολιπιδικού συνδρόμου είναι οι επιληπτικές κρίσεις μέσα σε έντονη πρωτεϊνουρία, υπέρταση, φλοιϊκή νέκρωση και νεφρική ανεπάρκεια.

Μπορεί αυτές οι περιπτώσεις και πολλές άλλες να συνοδεύονται από ημικρανίες, μια αύξηση της εγκεφαλικής πίεσης, πνευμονική υπέρταση και να έχουν και τα άλλα χαρακτηριστικά νευρολογικών συμπτωμάτων, όπως είναι η χορεία και η άνοια.

Το αντιφωσφολιπιδικό σύνδρομο είναι το υπόβαθρο που αναπτύσσονται όλες αυτές οι διαταραχές, διότι μπορεί να προκαλέσει φλεγμονές και θρομβώσεις σε όλο το αγγειακό δέντρο της νεφρικής αρτηρίας και φλέβας.

Χρειάζεται έγκυρη κλινική διάγνωση και άμεση θεραπευτική αντιμετώπιση, διότι αυτές οι καταστάσεις έχουν τη μορφή του οξέος περιστατικού και οποιαδήποτε καθυστέρηση προκαλεί μη αναστρέψιμες βλάβες στον οργανισμό.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Άλγος στις αρθρώσεις
Η άρθρωση είναι ο «μοχλός» που κινεί διάφορα τμήματα του σώματος Περισσότερα...



Επιληπτική κρίση και εμφάνιση σκλήρυνσης κατά πλάκας
Υπάρχουν κάποιες κλινικές περιπτώσεις σκλήρυνσης κατά πλάκας που εμφανίζονται για σύντομο χρονικό διάστημα (συνήθως λίγες μέρες) μ’ ένα σύμπτωμα π.χ. θάμβος όρασης και με επιληπτικές κρίσεις. Περισσότερα...



Υπαρξιακό άγχος και αναζήτηση στυλοβάτη
Σε άτομα ευαίσθητα με νευροψυχιατρικά νοσήματα παρουσιάζεται, όπως έχουμε δει πολλές φορές στην Βιονευρολογική, το πρόβλημα του υπαρξιακού άγχους και της κατεύθυνσης του προς «δημοφιλείς» ή άλλες λύσεις, που κατευθύνονται από ευρέως αποδεκτά λαϊκά αισθήματα π.χ. από την τηλεόραση. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΦΟΒΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ (2 από 3)

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit