To ηλεκτροεγκεφαλογραφημα στις, «βραδειας» εξελιξης, λοιμωξεις - ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ TO ΗΛΕΚΤΡΟΕΓΚΕΦΑΛΟΓΡΑΦΗΜΑ ΣΤΙΣ, «ΒΡΑΔΕΙΑΣ» ΕΞΕΛΙΞΗΣ, ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ
  • Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

To ηλεκτροεγκεφαλογράφημα στις, «βραδείας» εξέλιξης, λοιμώξεις

To ηλεκτροεγκεφαλογράφημα στις, «βραδείας» εξέλιξης, λοιμώξεις

To ηλεκτροεγκεφαλογράφημα στις, «βραδείας» εξέλιξης, λοιμώξεις

Στη Βιονευρολογική, κατά κανόνα, σε κατάσταση ρουτίνας ελέγχουμε το ηλεκτροεγκεφαλογράφημα των ασθενών και έχουμε διαπιστώσει την ιδιαίτερη ευαισθησία που «δείχνει» στην καταγραφή καταστάσεων τέτοιων που υποδηλώνουν συμπτώματα χρόνιας κόπωσης και καταβολής εξαιτίας αυτών των ιώσεων.

Η νέα εξέλιξη των ηλεκτροεγκεφαλογραφικών συσκευών με τις τεράστιες δυνατότητες καταγραφής, ανάλυσης και παρουσίασης και χαρτογράφησης του εγκεφάλου δείχνει ότι σε ορισμένα σημεία κρύβεται το «μυστικό» μιας ασθένειας που ήδη είναι σε εξέλιξη.

Η ασθένεια αυτή μπορεί να έχει τη μορφή μιας χρόνιας κόπωσης, μιας εγκεφαλίτιδας, μυοσίτιδας ή οτιδήποτε άλλο παρουσιάζεται με εξωτερικά στοιχεία μικρής ή μεγάλης έντασης. Το κοινό σημείο της «προειδοποίησης» είναι ότι άμεσα πρέπει κανείς να εξετάζεται όταν έχει αυτά τα συμπτώματα.

Όσο πιο νωρίς, τόσο καλύτερα, διότι μπορεί να αντιμετωπιστεί η κατάσταση αυτή ουσιαστικότερα, αποτελεσματικότερα, γρηγορότερα και κυρίως να μην αφήσει περιθώρια εξέλιξης.

Για τον κλινικό γιατρό έχει μεγάλη σημασία η αντιμετώπιση μιας παθολογικής, νοσολογικής κατάστασης στην αρχή της «διεργασίας», παρά όταν αυτή παρουσιάζεται σαν τελειωτική μορφή νόσου.

Τυπικό παράδειγμα είναι το λέμφωμα, το οποίο πολλές φορές μπορεί να έχει μια εξέλιξη αυτού του τύπου της καταβολής, μέχρι της τελικής εμφάνισης έως και δέκα χρόνια.

Έχει παρατηρηθεί ότι πέρα από ορισμένες εργαστηριακές εξετάσεις, όπως είναι αυτές των κυττάρων, των λεμφοκυττάρων CDF, το εγκεφαλογράφημα ακολουθεί αυτά τα ανεβοκατεβάσματα της αμύνης του οργανισμού και μπορεί να δώσει συγκεκριμένες πληροφορίες.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Πόσο σοβαρή είναι η συνύπαρξη ερυθηματώδους λύκου και νευρολογικής συμπτωματολογίας;
Τα νευρολογικά συμπτώματα παρουσιάζονται σχεδόν σε όλα τα αυτοάνοσα νοσήματα και έτσι όπως έχουμε δει στη Βιονευρολογική η «συνοδεία» αυτή υφίσταται και στην περίπτωση του ερυθηματώδους λύκου Περισσότερα...



Συμπτώματα κρίσης μετά από θεραπεία με natalizumab
Εκείνο που διακρίνει την εμφάνιση παρενεργειών μετά από θεραπεία με natalizumab σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας είναι μια διαφορετικότητα συμπτωμάτων, η οποία όμως αρχικά μπορεί να θεωρηθεί και σαν στοιχείο της κρίσης της σκλήρυνσης κατά πλάκας Περισσότερα...



Η εναλλαγή μεταξύ ύπνου και επιληψίας στα παιδιά
Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο δύσκολο θέμα, προκειμένου να εντοπίσουν τί είναι αυτό που επηρεάζει περισσότερο, τί και πώς επηρεάζει κατά μονάς το παιδί που έχει επιληπτικά επεισόδια Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΑΥΧΕΝΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ - ΜΕΡΟΣ 3 - 19/02/2011

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit