• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Διάφορες μορφές κινητικών διαταραχών

Διάφορες μορφές κινητικών διαταραχών

Διάφορες μορφές κινητικών διαταραχών

Οι κινητικές διαταραχές παρουσιάζονται με διάφορες μορφές, όπως έχουμε δει στη Βιονευρολογική. Η παρουσία της εκάστοτε κλινικής εικόνας των κινητικών διαταραχών έχει μεγάλη σημασία.

Είναι αναγκαίο να υπάρχει ακριβής γνώση των κινητικών διαταραχών στις διάφορες μορφές που παρουσιάζονται και των συνδρομών που προκαλούν· μόνο έτσι μπορεί να γίνει μια σωστή διαφοροδιάγνωση και μεταξύ αυτών, αλλά και με άλλα σύνδρομα.

Η διαφοροδιάγνωση είναι απαραίτητο στοιχείο, προκειμένου να γίνει έγκαιρη και σωστή αγωγή. Ο λόγος είναι ότι και τα διάφορα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία των κινητικών διαταραχών, άμεσα ή έμμεσα έχουν και αυτά μια έντονη επίδραση στην κινητικότητα.

Δηλαδή, μπορούν και να μειώσουν το πρόβλημα των κινητικών διαταραχών, αλλά σε λάθος διάγνωση ή διαφοροδιάγνωση μπορούν και να το αυξήσουν. Ως εκ τούτου, γίνεται κατανοητό ότι η παρουσία κάποιου έμπειρου διαγνώστη σε όλες αυτές τις μορφές και η έγκαιρη ιατρική αγωγή είναι απαραίτητα για τις κινητικές διαταραχές.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Εγκεφαλικά τραύματα και συμπεριφορά
Μετά τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και τους τραυματισμούς του εγκεφάλου, εφόσον ο ασθενής επιζήσει άσχετα μ’ όλα τα νευρολογικά ή ψυχιατρικά συμπτώματα που παρουσιάζει, συνήθως ένα κύριο σημείο διαταραχής είναι η συμπεριφορά του. Περισσότερα...



Εγκέφαλος-Ηλικία-Βλάβη
Είτε το θέλουμε είτε όχι, από ότι δείχνει η διεθνής ιατρική πείρα και ιδιαίτερα στις Δυτικές χώρες, η αύξηση των εγκεφαλικών τα τελευταία χρόνια αυξάνεται ραγδαία Περισσότερα...



Αμιμία, επιληψία, διαταραχές κίνησης οφθαλμών
Υπάρχει μία συγκεκριμένη τυπική συμπτωματολογία που κυρίως την συναντάμε στην ατροφία πολλαπλών συμπτωμάτων και χαρακτηρίζεται από διαταραχές συντονισμού της κίνησης των οφθαλμών (νυσταγμός) με ταυτόχρονη αμιμία, δηλαδή προσωπείο «μάσκα» όπως παρατηρείται στη νόσο του πάρκινσον, δυστονικά συμπτώματα και τυχόν επιληπτικές κρίσεις. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

CheckUp - Διαταραχές Υπνου - Μέρος 1o

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit