• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Διάφορες μορφές κινητικών διαταραχών

Διάφορες μορφές κινητικών διαταραχών

Διάφορες μορφές κινητικών διαταραχών

Οι κινητικές διαταραχές παρουσιάζονται με διάφορες μορφές, όπως έχουμε δει στη Βιονευρολογική. Η παρουσία της εκάστοτε κλινικής εικόνας των κινητικών διαταραχών έχει μεγάλη σημασία.

Είναι αναγκαίο να υπάρχει ακριβής γνώση των κινητικών διαταραχών στις διάφορες μορφές που παρουσιάζονται και των συνδρομών που προκαλούν· μόνο έτσι μπορεί να γίνει μια σωστή διαφοροδιάγνωση και μεταξύ αυτών, αλλά και με άλλα σύνδρομα.

Η διαφοροδιάγνωση είναι απαραίτητο στοιχείο, προκειμένου να γίνει έγκαιρη και σωστή αγωγή. Ο λόγος είναι ότι και τα διάφορα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία των κινητικών διαταραχών, άμεσα ή έμμεσα έχουν και αυτά μια έντονη επίδραση στην κινητικότητα.

Δηλαδή, μπορούν και να μειώσουν το πρόβλημα των κινητικών διαταραχών, αλλά σε λάθος διάγνωση ή διαφοροδιάγνωση μπορούν και να το αυξήσουν. Ως εκ τούτου, γίνεται κατανοητό ότι η παρουσία κάποιου έμπειρου διαγνώστη σε όλες αυτές τις μορφές και η έγκαιρη ιατρική αγωγή είναι απαραίτητα για τις κινητικές διαταραχές.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Πονοκέφαλοι Cluster
Οι πονοκέφαλοι Cluster χαρακτηρίζονται από την αγγλική λέξη που σημαίνει «δεμάτιο» ή «ομάδα» και εμφανίζονται κυρίως σε νεαρούς άνδρες κατά τη διάρκεια της νύχτας με έντονους πόνους στον έναν οφθαλμό και ταυτόχρονα ρινική καταρροή, πτώση στο βλέφαρο και εναλλασσόμενη ένταση. Περισσότερα...



Χρόνια οικογενειακή κακοήθης αϋπνία
Είναι γνωστή η ασθένεια αυτή ως fatal familial insomnia Περισσότερα...



Που ακριβώς «χτυπάει» η σκλήρυνση κατά πλάκας;
Είναι ένα ερώτημα που τουλάχιστον εδώ στη Βιονευρολογική το ακούμε συνέχεια˙ μετά από τόσα χρόνια εργασίας και χιλιάδες ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας που έχουμε παρακολουθήσει, παραμένει πάντα το ερώτημα τι είναι αυτό που την προκαλεί ή τέλος πάντων ποια είναι η αιτία Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Σεξ - Σεξουαλικά νοσήματα και νευρικό σύστημα - Μέρος 2ο

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit