• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Παρατεταμένες κινητικές διαταραχές

Παρατεταμένες κινητικές διαταραχές

Παρατεταμένες κινητικές διαταραχές

Μια ξεχωριστή ομάδα κινητικών διαταραχών είναι οι λεγόμενες παρατεταμένες. Πρόκειται για διαταραχές που εμφανίζονται κυρίως σε ένα μακρύ χρονικό διάστημα μετά τη λήψη φαρμάκων και αναπτύσσονται σιγά σιγά από πολύ ελαφριές μέχρι πολύ έντονες και το κυριότερο είναι ότι παρουσιάζουν θεραπευτική αντοχή.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, η προσεκτική ανάλυση αυτών των κινητικών διαταραχών και η λήψη του ιστορικού, σε ότι αφορά ουσίες ή φάρμακα, είναι απολύτως απαραίτητα. Αν και φαίνονται «αθώες», αποτελούν ένα πάρα πολύ μεγάλο κινητικό πρόβλημα, αν λάβει κανείς υπόψη τη μεγάλη λήψη των ουσιών και ψυχοφαρμάκων που γίνονται τα τελευταία χρόνια.

Στη Βιονευρολογική πάρα πολύ τακτικά το αντιμετωπίζουμε αυτό το θέμα σε ασθενείς που έχουν κάνει χρήση ουσιών και φαρμάκων. Δεν είναι απλό, διότι τις περισσότερες φορές ξεφεύγει από την επιτήρηση του γιατρού, ίσως από άγνοια ή ίσως από το γεγονός ότι θεωρείται κάτι συνηθισμένο.

Το γεγονός αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να ασχολείται κανείς ιατρικά με αυτές τις περιπτώσεις σε προχωρημένα στάδια, όπου και η θεραπευτική αγωγή είναι ουσιαστικά δύσκολη αφού κατά κανόνα σε αυτά τα στάδια έχουν προηγηθεί εγκεφαλικές δυσλειτουργίες μόνιμου χαρακτήρα.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Τι είναι η μυελίνη;
Η μυελίνη είναι ένα «περιτύλιγμα» των νεύρων, δηλαδή μια μεμβράνη που αποτελείται από λιπώδη ιστό, η οποία περιτυλίγει τον άξονα του νεύρου, καθ’ όλο το μήκος, έτσι ώστε κατά κάποιο τρόπο να δημιουργεί κάτι σαν καλώδιο που επιτρέπει τη μετάβαση του ηλεκτρικού ρεύματος από το ένα νεύρο στο άλλο ή από το νεύρο προς το μυ ή άλλα ακόμα όργανα Περισσότερα...



Το κέντρο ελέγχου, γνώσης και κίνησης
Στον εγκέφαλο όλων των θηλαστικών υπάρχει ένα κέντρο συντονισμού των κινήσεων που ρυθμίζει την κίνηση και τη γνώση. Περισσότερα...



Περιθωριοποίηση και αναστροφή
H έννοια της περιθωριοποίησης και της αναστροφής απασχόλησαν πριν εκατοντάδες χρόνια το Σίγκμουντ Φρόιντ (Sigmund Freud). Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΑΥΧΕΝΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ - ΜΕΡΟΣ 2 - 19/02/2011

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit