• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Παρατεταμένες κινητικές διαταραχές

Παρατεταμένες κινητικές διαταραχές

Παρατεταμένες κινητικές διαταραχές

Μια ξεχωριστή ομάδα κινητικών διαταραχών είναι οι λεγόμενες παρατεταμένες. Πρόκειται για διαταραχές που εμφανίζονται κυρίως σε ένα μακρύ χρονικό διάστημα μετά τη λήψη φαρμάκων και αναπτύσσονται σιγά σιγά από πολύ ελαφριές μέχρι πολύ έντονες και το κυριότερο είναι ότι παρουσιάζουν θεραπευτική αντοχή.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, η προσεκτική ανάλυση αυτών των κινητικών διαταραχών και η λήψη του ιστορικού, σε ότι αφορά ουσίες ή φάρμακα, είναι απολύτως απαραίτητα. Αν και φαίνονται «αθώες», αποτελούν ένα πάρα πολύ μεγάλο κινητικό πρόβλημα, αν λάβει κανείς υπόψη τη μεγάλη λήψη των ουσιών και ψυχοφαρμάκων που γίνονται τα τελευταία χρόνια.

Στη Βιονευρολογική πάρα πολύ τακτικά το αντιμετωπίζουμε αυτό το θέμα σε ασθενείς που έχουν κάνει χρήση ουσιών και φαρμάκων. Δεν είναι απλό, διότι τις περισσότερες φορές ξεφεύγει από την επιτήρηση του γιατρού, ίσως από άγνοια ή ίσως από το γεγονός ότι θεωρείται κάτι συνηθισμένο.

Το γεγονός αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να ασχολείται κανείς ιατρικά με αυτές τις περιπτώσεις σε προχωρημένα στάδια, όπου και η θεραπευτική αγωγή είναι ουσιαστικά δύσκολη αφού κατά κανόνα σε αυτά τα στάδια έχουν προηγηθεί εγκεφαλικές δυσλειτουργίες μόνιμου χαρακτήρα.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Εγκεφαλικό τραύμα και απάθεια
Κυρίως μετά απ’ ένα εγκεφαλικό τραύμα παρουσιάζεται μια κλινική εικόνα που κατά κύριο λόγο χαρακτηρίζεται με την έλλειψη «ορμής», δηλαδή με μια χαρακτηριστική απάθεια. Περισσότερα...



Το πρόβλημα της συνείδησης
Το πρόβλημα της συνείδησης και γενικά οι διαταραχές της είναι το έδαφος πάνω στο οποίο αναπτύσσονται διάφορες νευρολογικές και ιδιαιτέρα ψυχιατρικές ασθένειες Περισσότερα...



Πως λειτουργεί το πεπτίδιο του β-αμυλοειδούς;
Όσο και αν φαίνεται περίεργο και πάρα τις χιλιάδες έρευνες που γίνονται τα τελευταία χρόνια, δεν έχει βρεθεί ακόμη ακριβώς ο τρόπος δράσης και η λειτουργία του β-αμυλοειδούς στον εγκέφαλο. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

TERRA INCOGNITA - ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ - ΜΕΡΟΣ 2/9

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit