Προφυλαξη σε υπερκινησιες - ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ ΣΕ ΥΠΕΡΚΙΝΗΣΙΕΣ
  • Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Προφύλαξη σε υπερκινησίες

Προφύλαξη σε υπερκινησίες

Προφύλαξη σε υπερκινησίες

Οι υπερκινησίες και ιδιαίτερα στη μορφή της ελάσσονος χορείας αποτελούν πάντοτε ένα μεγάλο πρόβλημα κυρίως επειδή μπορούν να έχουν εξάρσεις και υφέσεις και να οδηγήσουν έναν κλινικό γιατρό καμιά φορά σε απελπισία, όταν αυτός προσπαθεί να τις εξαλείψει τελείως.

Οι υπερκινησίες μπορεί να εμφανίζονται ξανά και ξανά και μάλιστα μερικές φορές ακόμη μεγαλύτερης εντάσεως από ότι πριν από τη θεραπεία. Σε καμία από αυτές τις περιπτώσεις δεν πρέπει να έρθει η ιατρική απογοήτευση· χρειάζεται μια συνεχή αγωγή και κυρίως με τη μορφή προφύλαξης, ακόμη και για χρόνια.

Είναι προτιμότερο να έχει κάποιος μια ασθένεια συνεχώς υπό παρακολούθηση, έστω και αν αυτό κοστίζει και σε χρόνο και σε χρήμα, παρά να αφήνει τις τυχαίες εξάρσεις να επιδεινώνουν την κατάσταση.

Η πείρα τουλάχιστον στη Βιονευρολογική έχει δείξει ότι ο τρόπος της συνεχούς παρακολούθησης και τα μέτρα προφύλαξης είναι πολύ ουσιωδέστερης σημασίας από την ευκαιριακή αντιμετώπιση της χορείας.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

«Sensory system»: Η λειτουργία της «νήσου του εγκεφάλου» στο αισθητήριο σύστημα
Το «sensory system» είναι μια ορολογία αρκετά καινούργια στη νευροφυσιολογία, καθώς επίσης και στη σύγχρονη λειτουργική νευροανατομία Περισσότερα...



To διαγνωστικό ενδιαφέρον για την οπτική νευρομυελίτιδα
Σύμφωνα με συγκεκριμένη έρευνα που έγινε μέσω των νέων διαγνωστικών μέτρων, η οπτική νευρομυελίτιδα αποτελεί μια «ξεχωριστή» νόσο η οποία κατά κύριο λόγο προσβάλλει οπτικά νεύρα και συγκεκριμένα σημεία του νωτιαίου μυελού. Περισσότερα...



Η αυτοβιογραφική μνήμη και ο «κύκλος πάπετς»
Η αυτοβιογραφική μνήμη είναι συγκεκριμένο τμήμα της λειτουργίας του εγκεφάλου κυρίως στην περιοχή της μεταιχμιακής λειτουργίας η οποία είναι χαρακτηριστική σε ότι αφορά τη συγκέντρωση στοιχείων για την προσωπικότητα του ατόμου, όπως π.χ. νούμερα τηλεφώνου, χαρακτηριστικά, διευθύνσεις, τοποθεσίες και ότι έχει σχέση με την καθημερινότητά του. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΑΥΧΕΝΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ - ΜΕΡΟΣ 3 - 19/02/2011

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit