• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Πυρετός και κροταφική αρτηρίτιδα

Πυρετός και κροταφική αρτηρίτιδα

Πυρετός και κροταφική αρτηρίτιδα

Η κροταφική αρτηρίτιδα κατά κανόνα αρχίζει με μικρούς πυρετούς σε μια ηλικία μετά τα πενήντα και μια ροδόχρου χρωματική έκφραση στον κρόταφο. Ο πυρετός τις περισσότερες περιπτώσεις είναι περίπου γενικά σε πολύ υψηλό ποσοστό το κύριο σύμπτωμα της νόσου.

Εκτιμάται ότι σε περίπου ποσοστό 15% των ασθενών που είναι η πρώτη εκδήλωση, οι ασθενείς αυτοί έχουν κροταφική αρτηρίτιδα. Οι πυρετοί σαν αρχικό σύμπτωμα αποτελούν πάντα κατά κάποιο τρόπο την «αφετηρία» της νόσου της κροταφικής αρτηρίτιδας.

Πρόκειται για κυρίαρχο σύμπτωμα στην όλη γενική εικόνα μαζί με τους κεφαλόπονους και την απίσχναση. Γενικά όμως είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να ελέγχεται και σε έκταση, κυρίως όμως όταν εμφανίζονται σαν πυρετοί, αγνώστου αιτιολογίας, με τους οποίους ασχολήθηκαν πολλοί γιατροί χωρίς αποτέλεσμα.

Είναι γενικά μια «ύπουλη» ασθένεια στα αρχικά στάδια και δεν είναι πάντα εύκολο από τα παρουσιαζόμενα συμπτώματα να βρεθεί ο λόγο της ύπαρξης τους. Οι πυρετοί σε αυτή την περιοχή εάν επιμένουν, τότε είναι πλέον μια σαφής ένδειξη για την όλη κατάσταση και πρέπει να λαμβάνονται έγκαιρα υπόψη.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Το υπερηωσινοφιλικό σύνδρομο, οι πονοκέφαλοι, η φαγούρα και το άσθμα
Μια τετράδα συμπτωμάτων, πολύ χαρακτηριστική για το υπερηωσινοφιλικό σύνδρομο, όπως έχουμε παρατηρήσει στη Βιονευρολογική, είναι η συνύπαρξη φαγούρας, πονοκεφάλου και αλλεργικού άσθματος με συμμετοχή της αύξησης των ηωσινόφιλων Περισσότερα...



Πρέπει να περπατάμε για να μην ξεχνάμε.
Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι που έχουν συνηθίσει να περπατάνε πολύ εμφανίζουν αναλογικά λιγότερες περιπτώσεις άνοιας και ιδιαίτερα Alzheimer. Περισσότερα...



Εγκεφαλικές διαταραχές μετά από μια πνευμονία
Η πνευμονία ιδιαίτερα όταν είναι μεγάλης έντασης είναι δυνατόν να προκαλέσει συμπτώματα που προσβάλλουν όλον τον οργανισμό και κυρίως τον εγκέφαλο λόγω του κυκλοφορικού και μεταβολικού συστήματος. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Διάσειση και Διαλείψεις - Νευρολογικά θέματα - Μέρος 3/3

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit