Το αγρυπνο κωμα - ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟ ΑΓΡΥΠΝΟ ΚΩΜΑ
  • Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Το άγρυπνο κώμα

Το άγρυπνο κώμα

Το άγρυπνο κώμα

Υπάρχουν περίπου 1000 Έλληνες που πάσχουν από το λεγόμενο «άγρυπνο κώμα». Πρόκειται για ένα μεγάλο διαγνωστικό αλλά κυρίως θεραπευτικόοικονομικό πρόβλημα.

Στην Ελλάδα δυστυχώς δεν υπάρχουν ειδικά κέντρα και οι «τυχεροί» ασθενείς βρίσκουν ένα δωμάτιο σε μια απλή μονάδα εντατικής θεραπείας χωρίς το ανάλογο ιατρικό προσωπικό. Το ημερήσιο κόστος υπολογίζεται γύρω στα 1500 – 2000 ευρώ.

Στο άγρυπνο κώμα ο ασθενής έχει ακόμη συνείδηση γεγονός που δημιουργεί και την ανάγκη επικοινωνίας. Δηλαδή επιπλέον θεραπευτικής αγωγής . Στον ελληνικό χώρο δεν συζητάμε για μια επαγγελματική αντιμετώπιση ή θεραπεία του προβλήματος.

Η Βιονευρολογική σαν μια ελάχιστη προσφορά έχει την δυνατότητα να ενημερώσει την οικογένεια και να αναλάβει την νευροφυσιολογική υποστήριξη του ασθενούς παρέχοντας τις σχετικές πληροφορίες για την εξέλιξη της νόσου.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Προμετωπιαίος λοβός και αμυγδαλή
Πρόκειται για δύο περιοχές του εγκεφάλου οι οποίες «επικοινωνούν» πολλές φορές απευθείας. Περισσότερα...



Κωματώδη κατάσταση και πόνος
Οι κωματώδεις καταστάσεις σε μεγάλη ποικιλία ασθενών μπορούν να εμφανιστούν ανά πάσα στιγμή, όπως έχουμε διαπιστώσει στη Βιονευρολογική Περισσότερα...



Το γλοίωμα και το μηνιγγίωμα με διαταραχές της όρασης
Διαταραχές της όρασης μπορεί να έχουμε σε χρόνια μορφή και σταδιακή εξέλιξη με την εμφάνιση αυτών των καλοήθων όγκων, όπως είναι γλοίωμα και μηνιγγίωμα εντός του οφθαλμικού κόγχου Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

CheckUp - Διαταραχές Υπνου - Μέρος 1o

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit