Κεντρικο νευρικο συστημα και στρεπτοκοκκος - ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΝΕΥΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΡΕΠΤΟΚΟΚΚΟΣ
  • Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Κεντρικό νευρικό σύστημα και στρεπτόκοκκος

Κεντρικό νευρικό σύστημα και στρεπτόκοκκος

Κεντρικό νευρικό σύστημα και στρεπτόκοκκος

Ο στρεπτόκοκκος είναι ένα βακτηρίδιο, το οποίο προσβάλει τακτικά τον οργανισμό και μπορεί να προκαλέσει διάφορες λοιμώξεις.

Πάρα πολύ τακτικά για να μην πούμε σχεδόν πάντα οι λοιμώξεις αυτές, όπως έχουμε δει και στη Βιονευρολογική, συμπεριλαμβάνουν και το κεντρικό νευρικό σύστημα με διάφορες συνέπειες. Τα βακτηρίδια του στρεπτόκοκκου προσβάλλουν πιο τακτικά τα άτομα νεαρής ηλικίας, δηλαδή νεογνά, παιδιά και εφήβους μέχρι την ηλικία των δεκαοχτώ ετών.

Η προσβολή του στρεπτόκοκκου μπορεί να έχει διάφορες συνέπειες, οι οποίες πολλές φορές καταλήγουν και σε ένα φαύλο κύκλο, γιατί και η θεραπεία του στρεπτόκοκκου κατ’ ακολουθία μπορεί να δημιουργήσει άλλες παρενέργειες. Γενικά, ο στρεπτόκοκκος με το που θα μπει στο σώμα είναι ένας «μπελάς» και κυρίως για το κεντρικό νευρικό σύστημα.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, ο γιατρός πρέπει να προχωράει πολύ προσεκτικά ή ακόμη και όταν δεν υπάρχει σαφής ένδειξη, εφόσον υπάρχει υπόνοια για μια λοίμωξη από στρεπτόκοκκο, τουλάχιστον σε ότι αφορά το αναμνηστικό έγκαιρα να λαμβάνεται εκτεταμένα υπόψη. Αυτό πολλές φορές δίνει τη δυνατότητα για να αντιμετωπιστούν και οι διάφορες παθολογικές καταστάσεις που προκύπτουν.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Ιδεοληψίες & εγκεφαλική φθορά
Πληροφορίες, έρευνα και αναλύσεις πάνω στο πρόβλημα των ιδεοληψιών και της εγκεφαλικής φθοράς. Περισσότερα...



Ευερέθιστο έντερο και «ανταλλαγή» πληροφοριών
Με βασικές έρευνες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, έχει βρεθεί ότι υπάρχει σίγουρα μια «ανταλλαγή» νευροχημικών εντολών μεταξύ εγκεφάλου και εντέρου Περισσότερα...



Μιτοχόνδρια και η νόσος του κινητικού νευρώνα
Τα μιτοχόνδρια είναι ειδικοί κυτταρικοί σχηματισμοί εντός του νευρικού κυττάρου, που χρησιμεύουν κατά κάποιο τρόπο σαν «αποθήκες» ενέργειας για τις χρήσεις του ίδιου κυττάρου. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

CheckUp - Διαταραχές Υπνου - Μέρος 1o

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit