• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Ο ρόλος της ντοπαμίνης στις μυθοπλασίες

Ο ρόλος της ντοπαμίνης στις μυθοπλασίες

Ο ρόλος της ντοπαμίνης στις μυθοπλασίες

Η διήγηση κάθε ιστορίας, σχετική με τα βιώματα, ψεύτικη ηλικία, αληθινή, είναι ο συνδυασμός των εντυπώσεων και της λειτουργίας των δυο ημισφαιρίων του εγκεφάλου. Αυτά τα δυο ημισφαίρια ενώνονται μεταξύ τους με μια «γέφυρα» που λέγεται μεσολόβιο. Οποιαδήποτε διαταραχή, η οποία προέρχεται από κάποια νευρική ή ψυχιατρική δυσλειτουργία στον εγκέφαλο και γεννά τις μυθοπλασίες, σημαίνει ότι υφίσταται σε αυτόν εδώ το χώρο.

Ένα σπουδαίο ρόλο παίζουν και οι νευροδιαβιβαστές, όπως η ντοπαμίνη. Διαταραχές της ντοπαμίνης σε ένα σημείο αυτού του τόξου, όπου «επικοινωνιακά» η ίδια η ντοπαμίνη τα συνδέει χημικά, μπορεί να δημιουργήσει και τις περισσότερες φορές να ρυθμίσει και την ένταση των μυθοπλασιών που παρουσιάζει ο ασθενής.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Νευρολογικές παθήσεις και αντισώματα ιών
Στη Βιονευρολογική, ο έλεγχος ιοϊκών αντισωμάτων στις νευρολογικές παθήσεις έχει γίνει πλέον ρουτίνα Περισσότερα...



Σύντομη διαταραχή της συνείδησης σε τραύμα
Στην Βιονευρολογική, πολύ τακτικά οι ασθενείς αναφέρουν μια σύντομη απώλεια συνείδησης μετά από ένα χτύπημα στο κεφάλι, η οποία επανέρχεται χωρίς να δημιουργεί αλλά προσκόμματα. Περισσότερα...



H οικογενειακή μορφή της σπονδυλοπαρεγκεφαλιδικής αταξίας
Προσοχή!. Πρόκειται για μια πολύ άσχημη εξέλιξη της σπονδυλοπαρεγκεφαλιδικής αταξίας , κληρονομικού χαρακτήρα, όπου έχουμε μια διαταραχή του γονιδίου της παραγωγής της λεγόμενης αταξίνης 1 Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Διάσειση και Διαλείψεις - Νευρολογικά θέματα - Μέρος 3/3

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit