• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Τι είναι το «αντιπηκτικό του λύκου»;

Τι είναι το «αντιπηκτικό του λύκου»;

Τι είναι το «αντιπηκτικό του λύκου»;

Στη Βιονευρολογική πάρα πολύ τακτικά αναζητούμε το «αντιπηκτικό του λύκου», προκειμένου να επιβεβαιώσουμε μια διάγνωση αντιφωσφολιπιδικού συνδρόμου.

Αυτό υφίσταται στα αντιφωσφολιπιδικά σύνδρομα, όπου οι εργαστηριακές εξετάσεις επιβεβαιώνουν τον παρατεταμένο χρόνο πήξης των εξαρτημένων αντισωμάτων από φωσφολιπίδια. Το σύνολο αυτών αναφέρεται ως «αντιπηκτικό του λύκου».

Είναι πάρα πολύ ουσιώδης η εξέταση και των δυο παραγόντων, τόσο των αντιφωσφολιδικών συμπτωμάτων, όσο και του «αντιπηκτικού του λύκου».

Και τα δυο μας δίνουν σαφείς πληροφορίες για τυχόν υφιστάμενη προδιάθεση θρομβώσεων και σε συνδυασμό με την υπάρχουσα κλινική εικόνα παρέχουν μια νέα κατεύθυνση που πιθανόν πρέπει να στραφεί η διάγνωση άρα και η έγκυρη θεραπεία.

Είναι αλήθεια ότι όλες αυτές οι εξετάσεις βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη και χρειάζονται πολλές νέες κλινικές εμπειρίες, προκειμένου να μπορεί κανείς να τις χρησιμοποιήσει με σιγουριά, αλλά δεν παύουν να έχουν την κλινική τους αξία.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Τομογραφία εκπομπής φωτονίων (spect)
Είναι μια τεχνική ,που αποδίδει πάρα πολύ, και ιδιαίτερα λίγο παραμελημένη τον τελευταίο καιρό. Η μεγάλη τους χρησιμότητα είναι στο ότι είναι η μόνη που ελέγχει με ακρίβεια την διάσπαση του εγκεφαλικού φραγμού και μπορεί να ερευνήσει ασθένειες, οι οποίες είναι δύσκολα να γίνουν με τις άλλες συνηθισμένες μεθόδου. Περισσότερα...



Οι συστηματικές αγγειΐτιδες του βλεννογόνου του προσώπου
Το καλοκαίρι, ιδιαίτερα με τον ήλιο και την ένταση, εμφανίζονται τακτικότερα από οποιαδήποτε άλλη εποχή, όπως έχουμε δει στη Βιονευρολογική, οι λεγόμενες συστηματικές αγγειΐτιδες, ιδιαίτερα στους βλεννογόνους της περιοχής του προσώπου από τη μέσα μεριά του στόματος και στην περιοχή των ματιών Περισσότερα...



Ημικρανίες, η κορυφή του παγόβουνου
Η ημικρανία έχει γίνει τόσο συνηθισμένη, ιδιαίτερα μετά την εξέλιξη της σύγχρονης νευρολογίας που υποσυνείδητα έχει φέρει και μια μείωση της αξιολόγησης του κινδύνου που έχει Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΑΥΧΕΝΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ - ΜΕΡΟΣ 3 - 19/02/2011

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit