• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Νευρολογικές παθήσεις και τα αντικαρδιολιπινικά αντισώματα

Νευρολογικές παθήσεις και τα αντικαρδιολιπινικά αντισώματα

Νευρολογικές παθήσεις και τα αντικαρδιολιπινικά αντισώματα

Τα τελευταία χρόνια οι νέες εργαστηριακές μέθοδοι έχουν λάβει τεράστια έκταση. Έτσι λοιπόν, όπως έχουμε παρατηρήσει και στη Βιονευρολογική, με τη χρήση διαφόρων νέων διαγνωστικών τεχνικών που εξελίχθηκαν τα τελευταία χρόνια, είναι δυνατόν να «εμβαθύνουμε» σε νευρολογικές διαγνώσεις που μέχρι τώρα δεν ήταν δυνατόν.

Σε τέτοιες περιπτώσεις ανήκουν κατά κύριο λόγο και εκείνα τα νευρολογικά συμπτώματα που τακτικά εμφανίζονται ταυτόχρονα με την ύπαρξη αρκετών περιστατικών λοιμώξεων με θρόμβωση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, πάντα χρειάζεται να έχουμε δυο έγκυρες και σωστές εκτιμήσεις.

Η πρώτη είναι τι έκταση έχουν αυτά τα συμπτώματα και κατά δεύτερο λόγο κατά πόσο επιβαρύνονται από τα ίδια άτομα λόγω της προϋπάρχουσας τάσης για φλεγμονές. Συγκεκριμένα χρησιμοποιούμε τον έλεγχο αντιφωσφολιπιδικών αντισωμάτων.

Τα αντιφωσφολιπιδικά αντισώματα είναι αυτοαντισώματα, τα οποία στρέφονται κατά αρνητικά φορτισμένων φωσφολιπιδίων. Πρόκειται, δηλαδή, για παράγοντες που παρατείνουν το χρόνο πήξης τόσο σε εργαστηριακές εξετάσεις όσο και σε κλινικές εικόνες.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

O συστηματικός ερυθηματώδης λύκος και η πολυοργανική ανεπάρκεια
Οι νευρολογικές συμπτωματολογικές διαταραχές του ερυθηματώδη λύκου , όπως ζαλάδα, καταβολή, μείωση της συγκέντρωσης, έντονοι πονοκέφαλοι κ.τ.λ. πρέπει να αναλύονται και να διαγιγνώσκονται έγκαιρα, ιδιαίτερα στην περίπτωση του συστηματικού λύκου Περισσότερα...



Εγκεφαλικά τραύματα και Parkinson
Η νόσος του Parkinson πολλές φορές προκύπτει μετά από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Περισσότερα...



Το γλοίωμα και το μηνιγγίωμα με διαταραχές της όρασης
Διαταραχές της όρασης μπορεί να έχουμε σε χρόνια μορφή και σταδιακή εξέλιξη με την εμφάνιση αυτών των καλοήθων όγκων, όπως είναι γλοίωμα και μηνιγγίωμα εντός του οφθαλμικού κόγχου Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Διάσειση και Διαλείψεις - Νευρολογικά θέματα - Μέρος 2/3

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit