Η αγκυλωτικη σπονδυλιτιδα και η φθορα - ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Η ΑΓΚΥΛΩΤΙΚΗ ΣΠΟΝΔΥΛΙΤΙΔΑ ΚΑΙ Η ΦΘΟΡΑ
  • Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Η αγκυλωτική σπονδυλίτιδα και η φθορά

Η αγκυλωτική σπονδυλίτιδα και η φθορά

Η αγκυλωτική σπονδυλίτιδα και η φθορά

Σίγουρα η αγκυλωτική σπονδυλίτιδα, οποιαδήποτε και αν είναι η αιτία της, η άγνωστη ακόμη σε εμάς, χρήζει άμεσης βοήθειας και θεραπευτικού πλάνου.

Έχουμε διαπιστώσει τουλάχιστον σε ασθενείς εδώ στη Βιονευρολογική, όπου σε αυτούς λαμβάνεται μέριμνα για την αγκυλωτική σπονδυλίτιδα, να έχουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα από την ομάδα εκείνη των ασθενών που δε «θεραπεύεται» για το λόγο αυτό.

Η αγκυλωτική σπονδυλίτιδα επιβαρύνει βέβαια με τα χρόνια τη σπονδυλική στήλη και έτσι «αθροιστικά» συμβάλλει στην εμφάνιση των διαφόρων συνδρόμων της σπονδυλικής στήλης.

Βέβαια, τα άλλα συμπτώματα μπορεί να είναι πολύ πιο θεαματικά ως προς την εμφάνιση τους, π.χ. η συνύπαρξη μιας δισκοπάθειας , έτσι ώστε να επικαλύπτεται για το διαγνωστικό ενδιαφέρον η αγκυλωτική σπονδυλίτιδα.

Όμως για τους ασθενείς που πάσχουν από αυτήν, ένας είναι ουσιαστικός παράγοντας της χειροτέρευσης όλων των σπονδυλικών συνδρόμων.

Έτσι λοιπόν η έρευνα πρέπει να γίνεται σε βάθος και να επιχειρείται μια θεραπευτική αγωγή, μόλις έχουμε τις πρώτες ενδείξεις της εμφάνισης της.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Διαταραχή του συντονισμού και νευρολογικές αρρώστιες
Ο εγκέφαλος κινείται γύρω από το μυστικό της ταυτόχρονης «ανάφλεξης» 2 νευρικών κυττάρων για το ίδιο αποτέλεσμα Περισσότερα...



Είναι η ψυχοθεραπεία μια εύκολη λύση για τις ψυχικές ασθένειες;
Η γενική παραδοχή, μέχρι πριν λίγα χρόνια, ήταν πως η ψυχοθεραπεία ήταν μια πολύπλοκη και δύσχρηστη θεραπευτική μέθοδος που χρειαζόταν πολύ καιρό για αναλογικά φτωχά αποτελέσματα Περισσότερα...



Το αυτί που αιμορραγεί μετά από χτύπημα στο κεφάλι
Το αυτί είναι πολύ κοντά στη βάση του κρανίου και οποιαδήποτε άσκηση βίας σε αυτή την περιοχή έχει αντίκτυπο και στις οστικές περιοχές του αυτιού, όπως είναι το λιθοειδές οστό ή η μαστοειδής απόφυση Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΑΥΧΕΝΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ - ΜΕΡΟΣ 3 - 19/02/2011

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit