• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Η ανάγκη έρευνας για την αγκυλωτική σπονδυλίτιδα

Η ανάγκη έρευνας για την αγκυλωτική σπονδυλίτιδα

Η ανάγκη έρευνας για την αγκυλωτική σπονδυλίτιδα

Από την πείρα μας στη Βιονευρολογική ξέρουμε πλέον ότι ο κάθε τρίτος ασθενής που εμφανίζεται για έντονα προβλήματα πόνου στη σπονδυλική στήλη, «συμπάσχει» και από αγκυλωτική σπονδυλίτιδα.

Δυστυχώς, ακόμη δεν έχει πιστοποιηθεί το αίτιο της αγκυλωτικής σπονδυλίτιδας, με αποτέλεσμα οι γιατροί να θεωρούν μια πράξη «ρουτίνας» την εμφάνιση της αγκυλωτικής σπονδυλίτιδας με την πάροδο της ηλικίας.

Το γεγονός αυτό έχει «δημιουργήσει» μια τέτοια κατάσταση στην αντίληψη των γιατρών αλλά και των ασθενών· ότι είναι ένα γεγονός αναμφισβήτητο η αγκυλωτική σπονδυλίτιδα, που συμβαδίζει με την πάροδο της ηλικίας.

Παρόλα αυτά, η ανάγκη κάθε ασθενούς για μια ανάλυση σε βάθος του φαινομένου, όταν αρχίζουν και εμφανίζονται τα κλινικά συμπτώματα, είναι απολύτως αναγκαία.

Το γεγονός αυτό ενισχύεται πλέον από την πάγια αντίληψη ότι στην αγκυλωτική σπονδυλίτιδα όσο πιο νωρίς δρα κανείς θεραπευτικά τόσο καλύτερα είναι τα αποτελέσματα.

Αυτό το γεγονός μας αναγκάζει τα τελευταία χρόνια, που έχει αυξηθεί πάρα πολύ ο αριθμός των γηραιών ασθενών με αγκυλωτική σπονδυλίτιδα, να κατευθυνθούμε προς μια έρευνα στον τομέα αυτό.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Εγκεφαλικά «σήματα» και παρεγκεφαλίδα
Τελευταίες έρευνες σε ασθενείς με παρεγκεφαλιδικές λειτουργικές διαταραχές έχουν καταδείξει ότι η παρεγκεφαλίδα συντονίζεται με τον υπόλοιπο εγκέφαλο, μέσω κάποιων ηλεκτροχημικών σημάτων Περισσότερα...





Ψυχογενείς κρίσεις και παθογένεια
Πρέπει να τονιστεί ότι οι ψυχογενείς κρίσεις έχουν και αυτές μια παθογένεια η οποία πρέπει ιατρικά να διερευνάται πάντοτε και να εξετάζεται ανάλογα με την περίπτωση του ασθενούς, αν και είναι γνωστό απ’ την αρχαιότητα ότι οι ψυχογενείς κρίσεις είναι επιληπτόμορφες καταστάσεις που βασίζονται σ’ ένα διαφορετικό μηχανισμό απ’ αυτόν των επιληπτικών κρίσεων. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΦΟΒΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ (3 από 3)

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit