• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Το πρόβλημα της δυσκαμψίας στην αγκυλωτική σπονδυλίτιδα

Το πρόβλημα της δυσκαμψίας στην αγκυλωτική σπονδυλίτιδα

Το πρόβλημα της δυσκαμψίας στην αγκυλωτική σπονδυλίτιδα

Η αγκυλωτική σπονδυλίτιδα τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται σε περισσότερους ανθρώπους, ιδιαίτερα προχωρημένης ηλικίας, γεγονός που δημιουργεί επιπλέον προβλήματα στη διάγνωση, διότι ταυτόχρονα υπάρχει και μεγάλος βαθμός συννοσηρότητας.

Κατά κύριο λόγο τα προβλήματα που δημιουργεί η αγκυλωτική σπονδυλίτιδα προέρχονται από μια δυσκαμψία τόσο της σπονδυλικής στήλης όσο και εκείνων των αρθρώσεων που προσβάλλονται εκτός της σπονδυλικής στήλης.

Π.χ. στο ισχίο ή στη φτέρνα, η αγκυλωτική σπονδυλίτιδα δημιουργεί μια έντονη δυσκαμψία, η οποία όσο παραμένει δημιουργεί πλέον και «τριτογενή» προβλήματα, με αποτέλεσμα τόσο τις εκφυλιστικές διαταραχές στα κατά τόπους σημεία που υφίσταται, αλλά πολύ περισσότερο και σε αυτά που εξελίσσεται.

Άρα ο κύριος στόχος που έχουμε σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η διαπίστωση της χρόνιας περίπτωσης της αγκυλωτικής σπονδυλίτιδας όσο είναι το δυνατόν γρηγορότερα και κατά πόσο αυτή επηρεάζει τις άλλες αρθρώσεις που υποφέρουν.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Τι είναι το λεγόμενο πλάγιο προμηκικό σύνδρομο;
Πρόκειται για ένα εγκεφαλικό σε μια συγκεκριμένη περιοχή της οπίσθιας κάτω παρεγκεφαλιδικής αρτηρίας και μάλιστα δημιουργεί χαρακτηριστική συμπτωματολογία, όπως έχουμε δει στη Βιονευρολογική, από την παρεγκεφαλίδα˙ μια ομάδα συμπτωμάτων όπως δυσαρθρία, ομόπλευρη αταξία, ίλιγγος, νυσταγμός και βλάβη του αιθουσαίου νεύρου που συνδέονται με αυτό Περισσότερα...



Κατάθλιψη, φόβος, κρίση
Όταν παρουσιάζεται κατάθλιψη σε συνδυασμό με έντονους φόβους και διαταραχές της κριτικής ικανότητας, τότε έχουμε μια συγκεκριμένη διαταραχή κάποιου νευρικού κυκλώματος του εγκεφάλου· στη συγκεκριμένη περίπτωση δε λειτουργούν καλά οι «ηλεκτρικές διασυνδέσεις» της «περιοχής 25» του προ-μετωπιαίου λοβού. Περισσότερα...



Όταν το έντονο στρες φέρνει το λύκο
Το στρες ως γνωστό δε γνωρίζει ηλικία , φύλα και καταστάσεις Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

TERRA INCOGNITA - ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ - ΜΕΡΟΣ 2/9

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit