• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Συναισθήματα και ανάπλαση νευρικών κυττάρων

Συναισθήματα και ανάπλαση νευρικών κυττάρων

Συναισθήματα και ανάπλαση νευρικών κυττάρων

Πολλές φορές διερωτόμαστε, ακόμη και εδώ σε πολλούς ασθενείς στη Βιονευρολογική, πώς γίνεται ο ένας να «πηγαίνει» πολύ καλά, και ο άλλος όχι, ενώ έχουν τα ίδια συμπτώματα και την ίδια αρρώστια. Το γεγονός βρίσκεται «κρυμμένο» μάλλον πίσω από την αναγέννηση των νευρικών κυττάρων .

Μέχρι τώρα, πίστευαν όλοι, πριν λίγα χρόνια, ότι τα νευρικά κύτταρα δεν ανανεώνονται, «ζουν» μια φορά και αν καταστραφούν δεν αναγεννώνται. Αυτό έχει αποδειχτεί ότι δεν είναι σωστό και έχουμε μια συνεχής επαναγέννηση κυττάρων και ιδιαίτερα εκείνων που έχουν εξειδικευμένες λειτουργίες, όπως είναι αυτές των παραγομένων συναισθημάτων και σχέσεων του ατόμου με το εξωτερικό περιβάλλον.

Αυτή η αναγέννηση των κυττάρων σήμερα μπορεί και να επιτυγχάνεται με εξωτερικούς παράγοντες π.χ. διακρανιακός μαγνητικός ερεθισμός ή ακόμη με ανοσοσφαιρινή.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Ύπνος και αναπνοή
Η αναπνοή έχει άμεση σχέση με τον ύπνο. Περισσότερα...



Ολιγομερή και άλλες «παθολογικές» πρωτεΐνες
Τα ολιγομερή, που έχουμε διαπιστώσει σαν αιτία «παραγωγής» της νόσου του Alzheimer, βρίσκονται στον εγκέφαλο μετά από πρωτεϊνικές διαταραχές λόγω άνισης κατανομής πρωτεϊνών ύστερα από την «επέμβαση» κάποιων ενζύμων Περισσότερα...



Προμετωπιαίος φλοιός και σχιζοφρένεια
Τα τελευταία εκατό χρόνια, οι προσπάθειες της σύγχρονης ψυχιατρικής και νευρολογίας ήταν να ανακαλυφθεί ένα βιολογικό ισοδύναμο της σχιζοφρένειας Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Διάσειση και Διαλείψεις - Νευρολογικά θέματα - Μέρος 3/3

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit