• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Ιώδιο, επιληπτικές κρίσεις και θυρεοειδίτιδα Hashimoto

Ιώδιο, επιληπτικές κρίσεις και θυρεοειδίτιδα Hashimoto

Ιώδιο, επιληπτικές κρίσεις και θυρεοειδίτιδα Hashimoto

Μια διαταραχή στη θυρεοειδίτιδα Hashimoto είναι μια μορφή επιληπτικών κρίσεων, όπως καταγράφεται στο εγκεφαλογράφημα και το έχουμε δει επανειλημμένα στη Βιονευρολογική με τη μορφή επιληπτοειδών εκφορτίσεων.

Αυτό δε σημαίνει ότι πάντοτε έχουμε συνοδεία κάποιων τυπικών σπασμών ή άλλων κλινικών επιληπτικών στοιχείων, αλλά εφόσον υφίσταται αυτή η προδιάθεση. Πολύ τακτικά παρουσιάζονται νευρολογικά συμπτώματα ουσίας, όπως είναι οι πονοκέφαλοι, η αστάθεια, οι ίλιγγοι και οι διαταραχές του ύπνου.

Σε αυτές τις συμπτωματολογικές καταστάσεις και σε ανάλογα παράπονα ασθενών πρέπει κανένας να έχει πάντοτε σαν αρχή την εξέταση τόσο του εγκεφάλου ηλεκτροεγκεφαλογραφικά και αν είναι δυνατόν σε πολύωρη καταγραφή ή ακόμα και με καταγραφή ύπνου και ταυτόχρονα του προσδιορισμού όλων εκείνων των ενδεικτικών νευρολογικών στοιχείων, τα οποία πιστοποιούν την ασθένεια του Hashimoto.

Τα δυο αυτά μαζί βοηθάνε έγκαιρα στη θεραπεία και έχουν σαν αποτέλεσμα να ανακουφίζεται ο ασθενής. Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει στην περίπτωση που υπάρχει καθυστέρηση διάγνωσης ή παράταση της θεραπευτικής αγωγής, χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα.

Πρόκειται για μια ασθένεια, η οποία μέχρι να βρει το «ρυθμό» αντιμετώπισης της έχει πάρα πολλά προβλήματα και πρέπει να διαφοροποιείται σε ότι αφορά το θεραπευτικό σκέλος από διαγνώστη γιατρό αυτής της κατάστασης. Όλα αυτά βέβαια δεν είναι εύκολα, ούτε συνηθισμένα. Είναι κάτι καινούργιο, αλλά πρέπει κανείς να το αντιμετωπίζει με προσοχή, όπως όλα τα καινούργια.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα



Σαγόνι «στραβό»
Πολλές φορές κατά την νευρολογική εξέταση στην Βιονευρολογική, παρατηρούμε μια μικρή ή μεγάλη απόκλιση της κάτω γνάθου. Περισσότερα...



Επιληπτικές κρίσεις νεογνών
Πρόκειται για μια ομάδα χαρακτηριστικών επιληπτικών κρίσεων, ιδιαίτερα επικίνδυνων που εμφανίζεται στις δέκα πρώτες ημέρες του νεογνού Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

TERRA INCOGNITA - ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ - ΜΕΡΟΣ 4/9

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit